RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To nordmenn på pallen

Ola Vigen Hattestad og Anders Gløersen
Ola Vigen Hattestad og Anders Gløersen Foto: Afp
Sist oppdatert:
Russer suveren. Anders Gløersen sikret VM-billett.

Alexej Petukhov vant suverent dagens sprint, mens Ola Vigen Hattestad og Anders Gløersen fulgte på plassene bak.

Petukhov gikk ut i en voldsom fart i finalen, og parkerte feltet. Gløersen og Hattestad gjorde et tappert forsøk på å hente russeren, men måtte gi tapt. Hattestad var best av de to nordmennene på oppløpet.

Petkhov var suveren hele dagen i Russland, og vant prologen samt alle heatene han var med i.

Gløersen får VM-billett
Dagens sprint var spesielt viktig for de norske utøverne som kjempet om to VM-billetter. På forhånd sto det mellom Anders Gløersen, Øystein Pettersen, John Kristian Dahl og Johan Kjølstad.

Av disse var det Anders Gløersen som imponerte mest. Han kom på andreplass i prologen, og vant sitt kvartfinale- og semifinaleheat. Legger man til at Gløersen tok sølv i NM, skal det mye til å frata Rustad-løperen VM-plass.

Øystein Pettersen måtte imponere etter sin kvartfinale-exit i NM. Han klarte å karre seg til en semifinaleplass på tid, men kom på sisteplass i sitt semifinaleheat. Spørsmålet er om semifinaleplass er godt nok for at Øystein Pettersen får VM-billett.

Ettersom Gløersen omtrent er garantert VM-plass, står den siste plassen mellom Pettersen, John Kristian Dahl og Johan Kjølstad. Pettersen ble best av den trioen, men Kjølstad slet med mageproblemer, mens Dahl falt i kvartfinalen.

Så spørs det hvor mye landslagsledelsen legger vekt på dagens hendelser.

Fall og mageproblemer
Johan Kjølstad ble slått ut i prologen under lørdagens sprintrenn. Nordmannen havnet hele 25, 04 sekunder etter vinneren av prologen Alexej Petukhov.

- Kjølstad fikk problemer med magen i morges. Nå står han her og kaster opp, sa sprinttrener Ulf Morten Aune til NRK etter prologen. Han ville ikke uttale seg om hva dette vil ha å si for Kjølstads sjanser for en VM-plass.

John Kristian Dahl falt i sitt kvartfinaleheat, og mistet muligens en VM-plass med det. Dahl var en av de som måtte imponere ekstra for å sikre seg en VM-billett, og med en exit i kvartfinalen, spøker det for sprinteren.

Allerede VM-klare Eirik Brandsdal stod over dagens sprint på grunn av sykdom.

Vesna Fabjan vant kvinnenes sprint. Prologvinner Katja Visnar sørget for slovensk dobbeltseier. Ingen av de norske jentene deltok i løpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere