Alexej Petukhov vant suverent dagens sprint, mens Ola Vigen Hattestad og Anders Gløersen fulgte på plassene bak.

Petukhov gikk ut i en voldsom fart i finalen, og parkerte feltet. Gløersen og Hattestad gjorde et tappert forsøk på å hente russeren, men måtte gi tapt. Hattestad var best av de to nordmennene på oppløpet.

Petkhov var suveren hele dagen i Russland, og vant prologen samt alle heatene han var med i.

Gløersen får VM-billett
Dagens sprint var spesielt viktig for de norske utøverne som kjempet om to VM-billetter. På forhånd sto det mellom Anders Gløersen, Øystein Pettersen, John Kristian Dahl og Johan Kjølstad.

Av disse var det Anders Gløersen som imponerte mest. Han kom på andreplass i prologen, og vant sitt kvartfinale- og semifinaleheat. Legger man til at Gløersen tok sølv i NM, skal det mye til å frata Rustad-løperen VM-plass.

Øystein Pettersen måtte imponere etter sin kvartfinale-exit i NM. Han klarte å karre seg til en semifinaleplass på tid, men kom på sisteplass i sitt semifinaleheat. Spørsmålet er om semifinaleplass er godt nok for at Øystein Pettersen får VM-billett.

Ettersom Gløersen omtrent er garantert VM-plass, står den siste plassen mellom Pettersen, John Kristian Dahl og Johan Kjølstad. Pettersen ble best av den trioen, men Kjølstad slet med mageproblemer, mens Dahl falt i kvartfinalen.

Så spørs det hvor mye landslagsledelsen legger vekt på dagens hendelser.

Fall og mageproblemer
Johan Kjølstad ble slått ut i prologen under lørdagens sprintrenn. Nordmannen havnet hele 25, 04 sekunder etter vinneren av prologen Alexej Petukhov.

- Kjølstad fikk problemer med magen i morges. Nå står han her og kaster opp, sa sprinttrener Ulf Morten Aune til NRK etter prologen. Han ville ikke uttale seg om hva dette vil ha å si for Kjølstads sjanser for en VM-plass.

John Kristian Dahl falt i sitt kvartfinaleheat, og mistet muligens en VM-plass med det. Dahl var en av de som måtte imponere ekstra for å sikre seg en VM-billett, og med en exit i kvartfinalen, spøker det for sprinteren.

Allerede VM-klare Eirik Brandsdal stod over dagens sprint på grunn av sykdom.

Vesna Fabjan vant kvinnenes sprint. Prologvinner Katja Visnar sørget for slovensk dobbeltseier. Ingen av de norske jentene deltok i løpet.