*Nettavisen* Sport.

To norske lag til VM-sluttspillet

Foto: Ola A. Thorset (Scanpix)

Både Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen (bildet) og Bjørn Maaseide og Iver Horrem er klare for cupspillet i VM sandvolleyball i Rio de Janeiro.

15.10.03 22:59

Det norske paret slo østerrikske Robert Nowotny/Peter Gartmayer 2-0 (21-16, 21-16), og ble nummer to i sin gruppe. Med to 2-0-seirer og ett 1-2-tap går Kjemperud/Høidalen til torsdagens 32-delsfinale.

Motstander der er ennå ikke klar, skriver NTB.

Maaseide/Horrem tapte

Like bra gikk det ikke for Bjørn Maaseide og Iver Horrem. De to var nær ved å lykkes, men måtte se hjemmefavorittene Benjamin Infrans og Marcio Araujo stikke av med seieren 2-1 i VM onsdag.

De to tapte også sin siste kamp 0-2 (14-21, 16-21), men går likevel videre som en av de åtte beste puljetreerne etter en seier og to tap.

- Vi fikk aldri opp aggressiviteten i spillet vårt. Jeg vet ikke akkurat hva som skjedde, men vi fikk ikke vist noe av det vi kan, sier Horrem til NTB.

- Jeg spilte jo et aldeles håpløst sideoutspill. Og de blokket oss i senk, rett og slett. Nei, huff, supplerte Maaseide.

Om nordmennene tar seg videre i VM er det åttedelsfinaler og kvartfinaler fredag, semifinaler lørdag, finale og bronsekamp søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.