RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To norske på pallen i Rally Mexico

PALLEN: To norske på pallen i Rally Mexico.
PALLEN: To norske på pallen i Rally Mexico. Foto: Ronaldo Schemidt (Afp)
Mads Østberg og Andreas Mikkelsen endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass i Rally Mexico.

Mads Østberg og Andreas Mikkelsen endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass i Rally Mexico, men kunne lite gjøre med suverene Sebastien Ogier.

Franskmannen kjørte seg i tet fredag etter den andre av 21 fartsprøver og så seg aldri tilbake. Den regjerende verdensmesteren økte forspranget jevnt og trutt og endte til slutt 1.18,8 minutter foran Østberg.

Kampen mellom Østberg og Mikkelsen om de to andre pallplassene var imidlertid langt jevnere. På rallyets siste ti fartsprøver var differansen mellom dem hele tiden fra fem til ti sekunder i Østbergs favør.

Klatrer i sammendraget

Og det var til slutt Våler-gutten som trakk det lengste strået. Ned til Mikkelsen på 3.-plass skilte det 6,3 sekunder da alle fartsprøvene var kjørt.

- Det har vært et bra rally og dette er et bra resultat for meg. Vi har slåss hardt hele helgen, og jeg måtte kjempe mot meg selv også. Jeg er meget fornøyd med prestasjonen, sa Østberg.

2.-plassen i Mexico var Østbergs første pallplass for sesongen. Nå har klatringen begynt i VM-sammendraget, og med helgens pallplass er Citroën-sjåføren nå nummer fire totalt.

Øyner første seier

Landsmann Mikkelsen begynner å bli godt vant med å stå på pallen. Helgens 3.-plass var den tredje i rekken for Oslo-gutten. Han ble treer også i sesongens to første VM-runder i Monte Carlo og Sverige.

- Vi har fått en meget god start på sesongen, med tre tredjeplasser på de tre første løpene. Spesielt tredjeplass i Monte Carlo og i Mexico er jeg fornøyd med. Dette er løp jeg ikke har så mye erfaring fra, oppsummerte 25-åringen.

Han ligger nå på 2.-plass i VM-sammendraget, med kun stallkamerat i Volkswagen Sebastien Ogier foran seg.

- Jeg har fått en veldig god start på sesongen. Nå gjelder det å fortsette å kjøre stabilt og fort. Jeg har vært nærme min første seier, og jeg håper den kommer om ikke så altfor lenge, sier Mikkelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere