To norske på pallen i Rally-VM

Foto: Micke Fransson / NTB scanpix

Andreas Mikkelsen og Mads Østberg på andre- og tredjeplass i Sverige.

08.02.14 20:03

Andreas Mikkelsen jublet for annenplass i Rally Sweden lørdag. Han ble slått av finnen Jari-Matti Latvala, men holdt unna for landsmannen Mads Østberg.

Etter sammenlagt 30 mil over 23 fartsprøver, endte Mikkelsen 53,6 sekunder bak vinneren i årets annen VM-runde. Østberg bidro til en sterk norsk rallyhelg med sin tredjeplass.

Latvala sikret seg en knepen ledelse fredag, men kunne først slappe av da Mikkelsen skled inn i en snøfonn lørdag morgen. Da tapte nordmannen mye tid, men han var likevel fornøyd etter endt rally.

- Jeg hadde et oppriktig og realistisk mål om å komme på seierspallen i Sverige i år. Dette er et spesielt løp med tusenvis av nordmenn og norske flagg rundt løypa. Å lykkes med målsettingen og kjøre inn til annenplass i et så viktig løp, er stort, strålte Mikkelsen.

- Vi sloss kanskje om seieren i morges, men jeg gjorde en liten feil. Etter det handlet det om å holde Østberg bak oss, forklarte han.

Avsluttet sterkt
Minst like fornøyd var Latvala, som sikret sin tredje seier i Rally Sweden. Han overtok også ledelsen i VM-sammendraget etter to runder.

- Jeg har aldri tidligere vunnet det samme rallyet tre ganger. Det føles overveldende å vinne her, det er noe veldig, veldig spesielt, sa finnen.

Latvala vant fire av sju fartsprøver lørdag. Østberg vant den siste prøven, hvor avslutningen var lagt til en slalåmbakke i Hagfors. Dermed innkasserte han tre bonuspoeng i VM-sammendraget. Latvala plukket to ekstrapoeng i tillegg til dem han fikk for seieren.

- Dette har vært en bra helg, og jeg er godt fornøyd. Jo bedre kjent jeg blir med bilen, jo lettere blir det å gjøre endringer når oppsettet ikke fungerer som planlagt. Nå er det bare å ta med seg all lærdommen videre og jobbe mot det første grusløpet i Mexico, sa den ferske Citroën-føreren Østberg.

Sammenlagt endte han seks sekunder bak landsmannen Mikkelsen. Han vant også SS22.

Henning Solberg endte 4.47,5 minutter bak Latvala på 7.-plass.

Ogier bommet
Verdensmester Sebastien Ogier vant det svenske snørallyet forrige sesong, men endte i helgen på 6.-plass. Han kjørte seg fast i snøen etter å ha vært uoppmerksom under fredagens etappe.

Petter Solberg vant for øvrig den historiske klassen i Rally Sweden. Det skjedde i en 1975-modell Ford Escort med kona Pernilla som kartleser.

- Nok en fantastisk seier. Vi er i ekstase over seieren i det historiske rallyet, skrev Solberg på sitt nettsted. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.