RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To norske på pallen i Rally-VM

Foto: Micke Fransson / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Andreas Mikkelsen og Mads Østberg på andre- og tredjeplass i Sverige.

Andreas Mikkelsen jublet for annenplass i Rally Sweden lørdag. Han ble slått av finnen Jari-Matti Latvala, men holdt unna for landsmannen Mads Østberg.

Etter sammenlagt 30 mil over 23 fartsprøver, endte Mikkelsen 53,6 sekunder bak vinneren i årets annen VM-runde. Østberg bidro til en sterk norsk rallyhelg med sin tredjeplass.

Latvala sikret seg en knepen ledelse fredag, men kunne først slappe av da Mikkelsen skled inn i en snøfonn lørdag morgen. Da tapte nordmannen mye tid, men han var likevel fornøyd etter endt rally.

- Jeg hadde et oppriktig og realistisk mål om å komme på seierspallen i Sverige i år. Dette er et spesielt løp med tusenvis av nordmenn og norske flagg rundt løypa. Å lykkes med målsettingen og kjøre inn til annenplass i et så viktig løp, er stort, strålte Mikkelsen.

- Vi sloss kanskje om seieren i morges, men jeg gjorde en liten feil. Etter det handlet det om å holde Østberg bak oss, forklarte han.

Avsluttet sterkt
Minst like fornøyd var Latvala, som sikret sin tredje seier i Rally Sweden. Han overtok også ledelsen i VM-sammendraget etter to runder.

- Jeg har aldri tidligere vunnet det samme rallyet tre ganger. Det føles overveldende å vinne her, det er noe veldig, veldig spesielt, sa finnen.

Latvala vant fire av sju fartsprøver lørdag. Østberg vant den siste prøven, hvor avslutningen var lagt til en slalåmbakke i Hagfors. Dermed innkasserte han tre bonuspoeng i VM-sammendraget. Latvala plukket to ekstrapoeng i tillegg til dem han fikk for seieren.

- Dette har vært en bra helg, og jeg er godt fornøyd. Jo bedre kjent jeg blir med bilen, jo lettere blir det å gjøre endringer når oppsettet ikke fungerer som planlagt. Nå er det bare å ta med seg all lærdommen videre og jobbe mot det første grusløpet i Mexico, sa den ferske Citroën-føreren Østberg.

Sammenlagt endte han seks sekunder bak landsmannen Mikkelsen. Han vant også SS22.

Henning Solberg endte 4.47,5 minutter bak Latvala på 7.-plass.

Ogier bommet
Verdensmester Sebastien Ogier vant det svenske snørallyet forrige sesong, men endte i helgen på 6.-plass. Han kjørte seg fast i snøen etter å ha vært uoppmerksom under fredagens etappe.

Petter Solberg vant for øvrig den historiske klassen i Rally Sweden. Det skjedde i en 1975-modell Ford Escort med kona Pernilla som kartleser.

- Nok en fantastisk seier. Vi er i ekstase over seieren i det historiske rallyet, skrev Solberg på sitt nettsted. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere