RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To norske tatt ut til sykkel-VM

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Sistemann blir klar etter Vuelta a España.

Norges Cykleforbund tok mandag ettermiddag ut Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen til sykkel-VM i Limburg i neste måned.

Valget om den tredje rytteren står mellom Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen, slik det også gjorde foran OL i London. Den gangen ble unggutten valgt til fordel for den langt mer erfarne FDJ BigMat-rytteren.

- I samråd med Vegard og Gabriel har vi blitt enige om å avvente endelig uttak til Spania Rundt og Paris-Brussel er ferdig. Da vil vi kunne ta ut den som er i best form til VM, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i NCF om det foreløpige uttaket.

Kjent fra Amstel Gold Race
Mesterskapet i nederlandske Limburg benytter seg av deler av traseen som huser Amstel Gold Race hvert år. Det betyr at både Boasson Hagen og Nordhaug bør finne seg godt til rette i løypen.

I motsetning til i den tøffe bakkeklassikeren, er avslutningen lagt 1200 meter unna toppen av Cauberg. Den velkjente bakken - der Nordhaug falt fra en mulig topplassering i april - er 1,5 kilometer lang med 12 prosents stigning på det meste.

Thor Hushovd har allerede avsluttet årets sesong, mens Alexander Kristoff snakket seg selv ut av VM-diskusjonen. Dermed var det ingen stor overraskelse at Rasch og Stake Laengen nå skal gjøre opp om den siste plassen.

- Kristoff har fortalt at han frykter formen er dalende og derfor ønsker å gi plassen til en annen. En respektfull avgjørelse i mine øyne, sier landslagssjefen.

Fem norske i U23-klassen
Han tror den nevnte Sky-duoen kommer til å slå godt fra seg i denne løypa.

- Kvalitetene til Edvald kjenner man allerede. Jeg mener også løypen egner seg godt for Lars Petter, uttaler han.

I tillegg til de tre norske guttene, har Norge 5 plasser i U23-klassen og 3 plasser i kvinneklassen. Disse tas ut senere denne måneden.

Sykkel-VM i Limburg arrangeres fra 15-23. september. Fellesstarten arrangeres som vanlig på mesterskapets siste dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere