*Nettavisen* Sport.

To norske tennistalenter på topp 50-liste

Viktor Durasovic og Casper Ruud (bildet) er to lovende norske tennistalenter som begge er ranket blant 50 beste av International Tennis Federation (ITF). Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Viktor Durasovic og Casper Ruud er to lovende norske tennistalenter som begge er ranket blant 50 beste av International Tennis Federation (ITF).

På den såkalte ITF-rankingen ligger Durasovic på 33.-plass, men Casper Ruud, sønn av den gamle storspilleren Christian Ruud, er ranket som nummer 47.

– Det er en kjempeprestasjon av begge guttene og av Norge å ha to spillere som er ranket samtidig i topp 50 på ITF, sier forbundstrener Jørgen Vestli. Konkurransen er knallhard, men de to lovende og spennende norske ungguttene henger godt med.

Norges Tennisforbund slår fast at ikke mange opplever å bli ranket blant de 50 beste verken på ITF- eller ATP-rankingen.

Durasovic som er født i 1997, har allerede etablert seg blant de beste i sin aldersklasse, mens Casper Ruud som er født i 1998, er inne blant de beste for aller første gang. Han har slått flere av de beste juniorspillerne i verden.

Med den flotte rankingen begge har sikret seg, er de nå direkte kvalifiserte til Grand Slam-turneringene. Durasovic er på vei til Australia, der han først skal spille en ITF-turnering, og deretter i juniorklassen i Australian Open. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag