Gå til sidens hovedinnhold

To nye ryttere til RadioShack-Nissan

Johan Bruyneel har delt ut de siste plassene foran 2012-sesongen.

Neste sesong vil som kjent Johan Bruyneel lede en fryktet sammenslåing av Team RadioShack og Leopard Trek.

Leopard-navnet vil utgå, mens Nissan, som var med fra RadioShack-tiden, øker sitt sponsorat, slik at lagets navn trolig blir RadioShack-Nissan.

Trek figurerer også i lagnavnet hos enkelte nettsteder, men UCIs regler er klare på at kun to sponser kan være med i lagnavnet.

Laget vil bestå av 13 ryttere fra Leopard-Trek, tolv ryttere fra Team RadioShack og fem nykommere. Det ble klart når både Thomas Rohregger (Leopard-Trek) og George Bennett (Trek-Livestrong) bekreftet deres nye arbeidsgiver henholdsvis torsdag og fredag.

- Jeg er veldig glad og stolt over å være en del av RadioShack-Nissan-Trek-laget. For et bra lag og en samling av ryttere! Kan nesten ikke vente på nye sesongen. Ser fram til å kjempe med dere på veiene, skrev Thomas Rohregger på sin Facebook-profil.

Fikk klarsignal i vueltaen
28-åringen har signert en toårsavtale med laget.

- Laget har gitt meg tillit, og det var allerede klart i løpet av vueltaen at jeg kunne få være med videre, røper han overfor APA, ifølge cyclingnews.com.

Østerrikeren har tidligere syklet for Elk Haus (2005-2008) og Team Milram (2009-2010). Hans største triumf på sykkelsetet er seieren fra Østerrike rundt i 2008, hvor han for øvrig ble nummer fire i år.

Neste år sikter Rohregger mot Giro d`Italia og OL.

- Giroen vil bli mitt første mål for sesongen, deretter vil jeg være med i OL, det er en vanskelig løype som ofte blir undervurdert, mener 28-åroingen.

For at Johan Bruyneels mannskap skulle bestå av 30 ryttere, trengte de minst to nyprofesjonelle. Det vil si ryttere som ikke har fullført to sesonger på World Tour eller prokontinental-nivå.

Hentet rytter fra farmerlaget
George Bennett blir én av de. 21-åringen fra New Zealand, som syklet stagiare for Team RadioShack siste halvdel av 2011, vil neste sesong sykle på lag med Fabian Cancellara, Schleck-brødrene, Chris Horner, Daniele Bennati, Andreas Klöden med flere stjerner.

- Jeg har aldri satt meg tidsbestemte mål, men jeg forventet at jeg ville syklet hos Livestrong i to sesonger (ny på Trek-Livestrong fra og med 2011, vår.anm.). 21 er ungt til å være der (i World Touren), men jeg vil heller ikke være den første som har gjort det.

- Jeg er glad (for at jeg blir en del av RadioShack), og jeg er utrolig stolt av det. Nå må jeg ta nivået, kontrakten er bare det første skrittet for å bli en profesjonell, sier Bennett til roadcycling.co.nz.

Les hele intervjuet med George Bennett her!

Med 30 sterke ryttere på plass kan Johan Bruyneel sikte stort i 2012, det tror i hvert fall den spanske sykkellegenden Miguel Indurain.

- Med Cancellara, Klöden og Schlecks har de ryttere som kan vinne uansett terreng. Med dette laget, vil det være mulig å dominere ritt på flere kontinenter samtidig, sier den femdobbelte vinneren av Tour de France til spox.com ifølge cyclingnews.com.

Fem nykommere og to fulle World Tour-lag innblandet i en fusjon. Med andre ord fikk mange ryttere beskjed om at de måtte finne seg nye arbeidsgivere. Få oversikten her!

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken