Gå til sidens hovedinnhold

To nye ryttere til RadioShack-Nissan

Johan Bruyneel har delt ut de siste plassene foran 2012-sesongen.

Neste sesong vil som kjent Johan Bruyneel lede en fryktet sammenslåing av Team RadioShack og Leopard Trek.

Leopard-navnet vil utgå, mens Nissan, som var med fra RadioShack-tiden, øker sitt sponsorat, slik at lagets navn trolig blir RadioShack-Nissan.

Trek figurerer også i lagnavnet hos enkelte nettsteder, men UCIs regler er klare på at kun to sponser kan være med i lagnavnet.

Laget vil bestå av 13 ryttere fra Leopard-Trek, tolv ryttere fra Team RadioShack og fem nykommere. Det ble klart når både Thomas Rohregger (Leopard-Trek) og George Bennett (Trek-Livestrong) bekreftet deres nye arbeidsgiver henholdsvis torsdag og fredag.

- Jeg er veldig glad og stolt over å være en del av RadioShack-Nissan-Trek-laget. For et bra lag og en samling av ryttere! Kan nesten ikke vente på nye sesongen. Ser fram til å kjempe med dere på veiene, skrev Thomas Rohregger på sin Facebook-profil.

Fikk klarsignal i vueltaen
28-åringen har signert en toårsavtale med laget.

- Laget har gitt meg tillit, og det var allerede klart i løpet av vueltaen at jeg kunne få være med videre, røper han overfor APA, ifølge cyclingnews.com.

Østerrikeren har tidligere syklet for Elk Haus (2005-2008) og Team Milram (2009-2010). Hans største triumf på sykkelsetet er seieren fra Østerrike rundt i 2008, hvor han for øvrig ble nummer fire i år.

Neste år sikter Rohregger mot Giro d`Italia og OL.

- Giroen vil bli mitt første mål for sesongen, deretter vil jeg være med i OL, det er en vanskelig løype som ofte blir undervurdert, mener 28-åroingen.

For at Johan Bruyneels mannskap skulle bestå av 30 ryttere, trengte de minst to nyprofesjonelle. Det vil si ryttere som ikke har fullført to sesonger på World Tour eller prokontinental-nivå.

Hentet rytter fra farmerlaget
George Bennett blir én av de. 21-åringen fra New Zealand, som syklet stagiare for Team RadioShack siste halvdel av 2011, vil neste sesong sykle på lag med Fabian Cancellara, Schleck-brødrene, Chris Horner, Daniele Bennati, Andreas Klöden med flere stjerner.

- Jeg har aldri satt meg tidsbestemte mål, men jeg forventet at jeg ville syklet hos Livestrong i to sesonger (ny på Trek-Livestrong fra og med 2011, vår.anm.). 21 er ungt til å være der (i World Touren), men jeg vil heller ikke være den første som har gjort det.

- Jeg er glad (for at jeg blir en del av RadioShack), og jeg er utrolig stolt av det. Nå må jeg ta nivået, kontrakten er bare det første skrittet for å bli en profesjonell, sier Bennett til roadcycling.co.nz.

Les hele intervjuet med George Bennett her!

Med 30 sterke ryttere på plass kan Johan Bruyneel sikte stort i 2012, det tror i hvert fall den spanske sykkellegenden Miguel Indurain.

- Med Cancellara, Klöden og Schlecks har de ryttere som kan vinne uansett terreng. Med dette laget, vil det være mulig å dominere ritt på flere kontinenter samtidig, sier den femdobbelte vinneren av Tour de France til spox.com ifølge cyclingnews.com.

Fem nykommere og to fulle World Tour-lag innblandet i en fusjon. Med andre ord fikk mange ryttere beskjed om at de måtte finne seg nye arbeidsgivere. Få oversikten her!

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken