To nye seirer for Solberg

Foto: EPA/Scanpix

Men Sebastien Loeb har kontroll på sammenlagtseieren i Jordan.

02.04.10 21:00

Petter Solberg startet langfredag på fjerdeplass, et halvt minutt bak finnen Jari-Matti Latvala, i Rally Jordan.

I løpet av fredagens fem etapper har Solberg halvert avstanden til Latvala, men samtidig har Sebastien Loeb overtatt ledelsen.

Loeb tok de lengste
Petter Solberg vant den niende fartsprøven, med tiden 11.54,0 minutter. Han var 5,4 sekunder foran Sebastien Ogier, som ble nummer to her og også er nummer to sammenlagt.

Solberg var også raskest på den 12. fartsprøven, men igjen var det bare noen små sekunder som ble hentet på de nærmeste konkurrentene. Totalt har lillebror Solberg vunnet fire av de tretten etappene som er kjørt så langt i Rally Jordan.

Sebastien Loeb var raskest på fredagens to lengste prøver, og tok mange sekunder på konkurrentene der. Han leder med 24 sekunders margin til Ogier før lørdagens avslutning.

Fjerdeplass
Latvala er nummer tre, 27 sekunder bak Loeb, mens Petter Solberg befinner seg på fjerdeplass og har 43 sekunder opp til den regjerende verdensmesteren.

Henning Solberg ligger på niendeplass, drøyt ti minutter bak, mens Eyvind Brynildsen er nummer 16 og har 22 minutter opp til teten.

Sebastien Loeb leder VM sammenlagt med sine 43 poeng og holder med andre ord stø kurs mot sin sjuende strake VM-tittel. Loeb er seks poeng foran Mikko Hirvonen og atten poeng foran Latvala.

Petter Solberg ligger på femteplass med 20 poeng og Henning Solberg på sjetteplass med 16 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.