Det tok lang tid før målene kom, men på overtid ble det full fres. Nikolas Walstad fikk kjempetreff og sendte gjestene i ledelsen etter 91 minutter og 25 sekunder, før Daouda Bamba utlignet med det som var et av kampens siste spark på ballen.

Poengdelingen var Branns andre på rad, og nå har ikke Brann vunnet i Eliteserien på sju forsøk. Vi må nemlig helt tilbake til 30. mai for å finne sist gang Brann vant en eliteseriekamp. Da knuste de Strømsgodset 3-0 på Brann Stadion.

– Vi får en veldig god treningsperiode med en måned uten seriekamper. Vi er langt fra en slagen gjeng, sa Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til Discovery+ etter kampen.

– Det er en juniorfeil i forsvaret vårt som gjør at de får sjansen, sa en skuffet Vegard Hansen om 1-1-målet, som kostet dem to poeng.

Nå melder Bergens Tidende at Brann-styret har bestemt seg for å holde et krisemøte mandag, for å diskutere Ingebrigtsens framtid i klubben.

– Så får vi se hva som kommer ut av det. Da evaluerer vi alt som har skjedd og alle de personene som er involvert. Så får vi i styre ta en avgjørelse sammen med daglig leder og sportssjef, sier Grevtsad til Bergens Tidende, og legger til:

– Ingen er fredet i denne klubben nå.

Ingebrigtsen har hatt en tung tid som Brann-trener, og står med stusslige én seier på 14 kamper denne sesongen. Det har fått flere tilhengere av klubben til å reagere, og man kunne høre flere «Kåre må ut»-rop fra tribunen etter kampen mot Mjøndalen.

Les også: Åtte enorme Haugesund-minutter sikret seier mot Vålerenga

Spøkelset fortsetter

Søndag møtte bergenserne laget fra nabobyen til Strømsgodset i Mjøndalen. Det så ut til å ende 0-0, men etter 91 minutter og 25 sekunder scoret Mjøndalen på sin første mulighet. Så utlignet Daouda Bamba på overtid, og sørget for at det ble 1-1.

Mjøndalen-spøkelset fortsetter for Brann. Sist sesong vant de brunkledde 1-0 på Brann Stadion og 2-0 hjemme, mens det i 2019 ble 2-1 til Mjøndalen og 0-0.

Poengdelingen gjør at Brann nå er nest sist i Eliteserien. Fasit etter 14 kamper er en seier, fire uavgjorte og ti tap. Kun Stabæk, som møter Strømsgodset senere søndag, er bak Brann.

Stor Bamba-mulighet

Kampens første mulighet kom etter åtte minutter. Daouda Bamba flikket med seg ballen og kom helt alene med Sosha Makani, men avslutningen fra Brann-angriperen gikk rett på en utrusende Makani.

Utenom muligheten til ivorianeren var den første omgangen en søvndyssende affære i Bergen.

Også de siste 45 minuttene var uten de største mulighetene, før det smalt på overtid. Filip Delaveris fikk en god mulighet da han fikk ballen på bakre stolpe etter pasning fra Kasper Skaanes, men fikk et dårlig førstetouch og skjøt i nettveggen.

Eksploderte

Så scoret Walstad og Bamba på overtid. Først var det Walstad, som nærmest plasserte ballen i krysset med venstrefoten. Det var backens første mål for klubben, etter at han kom fra Ull/Kisa foran denne sesongen.

Da så det ut til å ende ut i 1-0-seier til MIF, som det ble sist gang lagene møttes på Brann Stadion. «Kåre må gå! Kåre må gå!» lød det da fra Branns supporterklubb Bataljonen.

Men Bamba ville det annerledes. Robert Taylor fikk ball nede ved dødlinjen og slo inn til Bamba, som bredsidet inn 1-1 med et av kampens siste spark på ballen.

Dermed endte det 1-1. Brann møter Bjarg i cupen lørdag, mens Mjøndalen skal til Åssiden søndag.

– Vi var dårlige i dag. Vi hadde flaks som ikke tapte. Det er et viktig poeng for oss, men når vi er så nære tre, så er det skuffende, sa MIF-trener Hansen etter kampen. MIF er nummer 13 med elleve poeng.

(©NTB)