RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To røde og ti gule - på en omgang!

Foto: Pierre-Philippe Marcou (AFP)
Sist oppdatert:
Krangling, slåssing, tunnelbråk og røde kort da Real Madrid kriget til seg tre poeng.

REAL MADRID - SEVILLA 1-0:

Etter Barcelonas nedsabling av byrival Espanyol på lørdag, trengte Real Madrid tre poeng i hjemmekampen mot Sevilla for å holde følge med katalonierne på toppen av La Liga-tabellen før den spanske serien tar juleferie.

Og vertene klarte også å hente hjem seieren, men ikke uten å måtte kjempe gjennom en dramatisk førjulskamp i den spanske hovedstaden.

Tunnelbråk
Etter en nokså ordinær førsteomgang, tok nemlig kampen fyr først da dommeren blåste i fløyta for pause.

På vei inn til garderoben barket de to lagenes spillere og støtteapparat sammen, og det tok flere minutter før situasjonen på Santiago Bernabeu hadde roet seg.

Årsaken til bråket er foreløpig ukjent, men bataljen førte uansett til at andre omgang ble flere minutter forsinket.

Uten at det så ut til at hjemmefavorittene lot seg oppildne av episoden rent spillemessig, for de hvitkledte Real Madrid-spillerne imponerte ingen med sitt spill heller i starten av andre omgang.

Kampen florerte av feilpasninger, og ti minutter ut i omgangen var det faktisk gjestene som fikk en enorm mulighet til å ta ledelsen alene mot keeper Iker Casillas, uten å utnytte muligheten.

Rødt kort til Carvalho
Like etterpå ble det mer bråk, da Angel Di Maria forsøkte å filme seg til straffespark innenfor gjestenes 16-meter.

Di Maria ble belønnet med gult kort, og igjen måtte kamplederen forsøke å roe ned illsinte spillere.

Som om ikke det var nok klinket Real Madrids Ricardo Carvalho ned en Sevilla-spiller med albuen i en hodeduell noen minutter senere, dog på helt ufrivillig vis.

Dommeren viste uansett ikke nåde, og dro fram et noe strengt gult kort til portugiseren, noe som var Carvalhos andre i kampen. Dermed måtte Real Madrid avslutte kampen med ti mann, og hjemmesupporterne ble ikke blidere av at laget så ut til å bli snytt for straffespark kort tid senere.

Di Maria i hovedrollen
Kvarteret før full tid ropte Real Madrid igjen på straffe, da et skudd helt klart traff en Sevilla-spiller i hånden etter et herlig soloraid av Mesut Özil. Igjen valgte dommeren å la være å blåse, men Angel Di Maria plukket opp ballen og satte den forbi en utrustende keeper og i målet.

Real Madrid-sjef José Mourinho svarte umiddelbart med å senke laget, og vertene klarte å holde ledelsen helt inn. I sluttminuttene tiltok bråket ytterligere, og også Sevillas Mouhamadou Dabo måtte se det røde kortet - direkte denne gangen - etter å ha sparket ned målscorer Di Maria.

Dermed endte andre omgang med to røde og ti gule kort.

Real-seieren betyr at avstanden opp til Barcelona i tet er på bare to poeng, med over en halv sesong igjen av årets La Liga.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere