RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To rekorder på én dag

Foto: Giuseppe Cacace (AFP)
Norsk skøytesport kan være i ferd med å fostre opp en ny stjerne.

Lørdag åpnet allround-VM på skøyter i Italia med 500 meter og 5000 meter, og de største forhåndsfavorittene innfridde på de to distansene.

Hevet seg på 5000
På 500 meteren var det Shani Davis som var aller raskest, selv om amerikaneren har gått inn til bedre tider enn 35,08, som ble seierstiden på den halve kilometeren.

Håvard Bøkko delte sjuendeplassen på øvelsen sammen med russiske Ivan Skobrev, men nordmannen hevet seg flere hakk på 5000 meteren. Der gikk han inn til 6.12,98, noe som holdt til tredjeplass.

Ingen kunne imidlertid hamle opp med nevnte Skobrev på den nest lengste distansen i VM, som gikk inn på tiden 6.10,99 - over sekundet foran Koen Verweij fra Nederland.

Sett med norske øyne var det imidlertid stortalentet Sverre Lunde Pedersen som sto for den mest gledelige innsatsen på den første av de to dagene i allround-VM.

To bestenoteringer
På 500 meteren endte 18-åringen på 15.-plass med tiden 36,56, noe som var personlig bestenotering for bergenseren.

Og da Pedersen gikk ut i første par på 5000 meteren senere på dagen, smalt han like godt til med nok en personlig rekord - på 6.22,83. Det holdt til tolvteplass på distansen, den samme plasseringen unggutten holder i sammendraget etter to av fire løp.

Sammenlagt er det Koen Verweij som leder VM med sine to femte- og andreplasser, foran Ivan Skobrev og nederlandske Jan Blokhuijsen. Håvard Bøkko ligger på fjerdeplass, med gode muligheter til å avansere opp på pallen.

- Alt er mulig. Ingenting er avgjort. Det er ingen som har tapt VM ennå, sier Bøkko til NTB etter to av fire øvelser.

Allround-VM avsluttes på søndag med 1500 meter og 10.000 meter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere