Gå til sidens hovedinnhold

To røde, én syndebukk og én helt

To røde kort ble delt ut i VM går. Felipe Melo ble syndebukk, mens Luis Suarez ble helt.

Melo mistet hodet i kvartfinalen mot Nederland og stemplet Arjen Robben. Brasilianeren ble belønnet med rødt kort og syndebukkstatus.

Også Suarez ble sendt direkte av banen, men han ble, i motsetning til Melo, hyllet som helt.

Refleks eller med vilje?
Det var kvartfinale og alt sto på spill, både for Uruguay og Ghana. Sistnevnte kunne bli det første laget som førte Afrika til en semifinale, mens uruguayanerne ikke hadde vært i en VM-semi siden 1970.

Den uhyre spennende og jevne kampen ebbet ut med 1-1 på tavla og ekstraomganger måtte til for å kåre en vinner. Like før 120 spilte minutter var Ghana i ferd med å avgjøre med en trippesjanse. Suarez reddet først ballen - lovlig - på streken, men på en ny heading lekte Ajax-spilleren keeper og brukte hendene for å stoppe scoring. Dommeren holdt opp det røde og pekte på straffemerket.

Ghana kunne avgjøre.

Og Ghana bommet.

En overlykkelig Suarez jublet høylytt på sidelinjen. Den ulovlige redningen ga søramerikanerne en ny mulighet på straffekonk. Igjen sviktet ghaneserne fra krittmerket og Uruguay vant kvartfinalen.

Det hadde de ikke gjort hvis ikke Suarez hadde strekt ut armene og ofret sin egen semifinale. Det kan selvfølgelig diskuteres om det var usportslig, men mange hevder også at det var en naturlig refleks.

Om det var det eller ikke, ville ikke du gjort alt for en semifinale i VM?

- Det er ikke lett å bli utvist i et VM. Men måten jeg ble utvist på i dag, for å være helt ærlig, det er verdt det. Jeg mener det var VMs beste redning, sa kampens helt etter seieren, ifølge nyhetsbyrået Ap.

Stemplet Robben
Brasils kvartfinaletap mot Nederland var kanskje en kollektiv flause, men Felipe Melos hodeløse utvisning i det 73. minutt gjorde det ikke lettere for søramerikanerne.

- Å spille med ti spillere mot et lag som Holland gjør det vanskelig, sa Dunga om det røde kortet til Melo, ifølge Reuters.

Etter kampen publiserte VM-vrakede Ronaldo en kommentar om Melo på sin Twitter.

- Jeg tror ikke Melo bør dra på ferie hjem til Brasil i sommer, skrev den tidligere brasilianske storscoreren.

Og Juventus-spilleren kan nok gjøre smart i å følge Ronaldos råd. Å være syndebukk i fotballgale Brasil er neppe gøy. Men midtbanespilleren ville ikke ta på seg all skylda.

- Det var et kollektivt tap. Da jeg ble sendt av sto det allerede 2-1. Men jeg tar på meg min del av skylda og jeg beklager til den brasilianske fansen. Vi ville bli verdensmestere, men slik gikk det ikke, sa en knust Melo etter nederlaget.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken