*Nettavisen* Sport.

To seiersvante V75-bankere

Foto: hesteguiden.com

Våre to V75-bankere har til sammen vunnet 15 løp i år. Lørdag vinner de igjen. Sjekk våre V75-tips.

27.11.10 09:44

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er Klosterskogen i Skien som er arena for lørdagens V75-runde, og det spillerne må legge vekt på da er at det er som regel hestene i fine spor samt de som takler de krappe svingene på den trange ovalen som er fremst når pengene skal fordeles til slutt. Jokerpotten stiger stadig, og en kupong som er alene om å ha krysset av for de syv vinnerne ved denne anledningen kammer hjem mer enn 26 millioner kroner!

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Reiser kjerringa
Det hele åpnes med E.C. Koren Lunds Minneløp for våre beste 3-årige kaldblodshester med 100.000 kroner til vinneren, og vi er rimelig sikre på at årgangstoppen 6 Dotterud Teddy på ny viser seg som den beste til slutt. Etter den sterke triumfen i Kriteriet på råflotte 26.2 full vei skuffet kanskje Romtveit-traveren en smule ved å ikke kunne svare ut en god Nes Odin til slutt ved andreplassen i Bergen i den siste starten (Solberg kjørte seg vel dog litt bort ved å gå for Norgesrekorden...?), men vi tror den lekre Alm Viktor-sønnen reiser kjerringa på lørdag.

I følge treneren tappet den lange turen 3-åringen får en del krefter i den siste starten, og når storfavoritten kommer ut med glitrende treningsrapporter i ryggen foran lørdagens dyst var vi aldri inne på tanken om å gardere. Eirik Høitomt var lyrisk etter å ha kjørt 30.0 ful vei i et treningsjobb nå nylig, og når den mannen er lyrisk, ja da er det virkelig bra!

Vår rangering: A: 6 B: 7 C: 1 D: 4-5-2

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Tar årets syvende triumf?
Vi mener 1 Torpa Glad har en helt skreddersydd oppgave foran seg i finalen (står helt nydelig inne på pengene i dette løpet), og på dagens arena tror vi ikke den seiersvante Spikeld-sønnen lar seg fange fra tet. 6-åringen har hatt en eventyrlig utvikling i regi Morten L. Johnsen, og på lørdag er det årets syvende triumf vår andre banker for dagen jakter. De to siste triumfene har blitt tatt på enkleste vis, og selv om konkurransen ikke har vært av den skarpeste sorten ved de anledningene har han sett veldig fin ut. Kolle mener han ikke har kjørt hesten over dagens lange distanse tidligere, men da må vi ”refresh his memory”

18. august på Bjerke vant nemlig ekvipasjen lett i fra front på 27.7 over 2600 meter, og da er vi ikke veldig bekymret over at han ikke skal takle den biten også denne gangen. Det blir etter alt å dømme en relativt rolig førsterunde, og da tror vi det skal godt gjøres å hente noe særlig til slutt for hestene fra de bakre regioner. De tøffeste utfordrerne kommer sannsynligvis fra strek, men verken 2 Skogbryn Svarten eller 4 Pedrus har møtt hester av slikt kaliber som Johnsen-traveren tidligere.

Vår rangering: A: 1 B: 2-4-11-14-5 C: 6-3-12-10-15 D: 7-13-8-9

Nettavisens spilleforslag til løpene på Klosterskogen kan du få levert her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

V75-2
Et heftig sprintløp venter oss her, og vi var litt inne på tanken om å banke 1 Gigant Dream. 4-åringen gikk et løp kun på det jevne til tredje på 17.0 full vei etter litt pause i den siste starten, men løp i kroppen bør ha gjort godt. Dagens forutsetninger mener vi er helt optimale for den startkjappe 4-åringen med sprint og flott spor, og dersom vi ikke hadde vært litt tvilende til stridsmoralen siste 100 hadde vi ikke gardert 28-prosenteren i spillet. Vi syntes nemlig Gigant Neo-sønnen har litt lett for å hive i hodet når han blir bedt om det lille ekstra til slutt, men kanskje kan ny kusk Eirik Høitomt få endret på dette på lørdag.

Vi syntes 5 Xavier går ned en liten klasse ved denne anledningen, og på en arena den flotte Deliberate Speed-sønnen trives fortreffelig på (vunnet tre av fem) mener vi 6-åringen er alt for lite spilt med sine 15 % Litt langt ute står 7 Liv I`Nortec, men formen på Carmody Lobell-datteren er helt på topp. 7-årshoppa vant sprettlett fra spiss på enkle 18.9 full vei i den siste starten, og med klaff på løpet dukker Juel-traveren opp i rette enden også her.

Vi mener 2 Ride Pointer har blitt gjort til feil favoritt i løpet med sine 72 %, og mot klart skjerpet motstand blir Express Ride-sønnen kun en gardering litt ute for oss. 5-åringen har vunnet tre løp i det vi vil kalle ”skrapalag”, og vi er også litt usikre på hvordan Nedrebø-traveren takler de krappe svingene på dagens arena. Ga seg alt for enkelt i den siste starten etter å ha blitt forsert frem utvendig for leder gjorde 10 Veeren Dior, men et løp i rygger passer nok Korean-sønnen langt bedre (så velidig fin ut i triumfen forut for den starten).

Vi mistenker at en del spilte 3 Quatarinon får problemer på dagens arena, og det er da også klart tøffere i mot for Stensen-traveren ved denne anledningen. Veldig fin form holder 6 Ask Superb, men vi syntes et spor litt langt ute foringer sjansene til 5-åringen (dog veldig aktuell for de som garderer utover våre fem utvalgte).

Vår rangering: A: 1 B: 5-7-2-10 C: 3-6 D: 9-12-8-4

Annonse: Øivind Grøstad har igjen sett noe ingen andre ser og byr på et dundersjokk i V75-7 på Klosterskogen

V75-3
Et relativt svakt løp til å være V75-løp støter vi på her, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn ikke mange. Et meget spennende comeback gjør 5 Writing General, og vi tror for det kan være snakk om en vinner direkte etter meget lang pause. 4-åringen vant en Kriterie-kvalifisering på overlegent vis på 16.7 full vei som 3-åring, og slått var da meget gode hester. Kusk Lars A. Kolle hadde 16.0 siste tusen på sin klokke i prøveløpet som ble gjort unna på 18.9 full vei, og dagens arena mener han ikke skal by på problemer (og da banker vi på våre to minste spilleforslag).

Hesten å slå i fra spiss er 3 Gigant Pay, og selv om 4-åringen til Tore R. Svendsen kun fikk femte på 18.1 full vei i den siste starten mener vi Gigant Neo-sønnen gikk sitt klart beste løp så langt i karrieren ved den anledningen. Det var svært gode hester som ble for sterke til slutt den gangen, og det etter en sisterunde som gikk veldig fort. Champion Eirik Høitomt styrer trolig til tet, og dagens arena viste favoritten at han takler på utmerket vis ved triumfen i den femte siste starten.

En hest Frode Hamre har snakket varmt om lenge er 9 Photogenic AM., men 3-åringen skuffet en smule i den siste starten etter å a galoppert seg vekk i DNT`s Høstfinale forut for det mot Triple Crown & Co. Tilbake i slag skal Fast Photo-sønnen være tidlig aktuell, og sporet på lørdag kan ikke kusk Frode Hamre klage på. En del spilt er 2 Goalpike med sine 18 %, men vi mener Nascar Goal-sønnen ikke skal holde samme klassen som våre tre utvalgte.

Vår rangering: A: 5 B: 3-9 C: 2 D: 7-6-8-12-10-11-1

V75-4
En av dagens største favoritter finner vi i dette kaldblodsløpet i form av 4 Troll Spika med sine voldsomme 80 %, men de som banker Spikeld-datteren bør helst ikke se løpet. 4-årshoppa er snakk om en nervebunt, og med dagens forutsetninger kan like gjerne storfavoritten henge i tårnet som å vinne løpet. Mange hester rundt seg og den trange ovalen taler ikke til Holtung-traverens fordel, og vi tror dette er snakk om en storfavoritt i stor fare.

Hoppa fungerte bedre en noensinne ved triumfen på flotte 29.6 i den siste starten, men trakk da klar fordel av å gå alene der fremme i front ved den anledningen (slappet da veldig av, og da fløt også travet perfekt). Kusk Thor borg satt på nåler ned startsiden ved den neste siste triumfen, og vi tar av oss hatten dersom Vestfoldingen på ny kjører feilfritt med den svært usikre frøkna (galoppert i over 50 % av sine løp så langt i karrieren).

Nydelig inne på pengene i dette løpet står 2 Hålands Liz, og Pål Even-datteren skal tilmåles solide vinnersjanser. 6-årshoppa har vært stabilt god i en lengre periode, og dette er snakk om en hoppe i veldig fin utvikling. En solid avslutning til sølv på fine 29.6 full vei bak storfavoritten leverte 11 Drivia i den siste starten, og dersom den litt variable Spikeld-datteren har stått opp på rette foten på lørdag kan 7-årshoppa (vunnet V75-løp på dagens arena tidligere i karrieren) være snakk om en vinner sammen med ny kusk Per O. Midtfjeld.

Vi syntes løpet er åpent, og tyr til bred gardering på samtlige spilleforslag. Tidlige aktuelle ved favorittfall skal duoen 13 Våler Frøkna (Sokna Troll-datteren får godkjent minus for innsatsen til sølv på 30.7 over en sprint i den siste starten etter litt pause, men løp i kroppen kan ha gjort godt) og 14 Oda Mai (matchet i til dels tøffe omgivelser hele veien, og det er klart interessant med Tom E. Solberg ved spakene denne gangen bak den kraftig underspilte 6-prosenteren!) være.

Som C-hester på vårt store system får også 5 Stumne Sindy (avsluttet flott til tredje i den siste starten, og det er spennende med champion Høitomt opp ved denne anledningen), 8 Frisli Modi (Moe Odin-datteren var klart godkjent til sølv bak den overlegne vinneren Ra Tina i den nest siste starten, og med tilsvarende innsats på lørdag dukker 5-årshoppa opp langt fremme), 10 Fin Morild (variabel, men klart god nok på sitt beste) og 12 Kolnes Germa (fikk det for tøft mot Eldsiri & Co i den siste starten, men Alm Viktor-datteren gikk fine løp forut for det) en plass.

Vår rangering: A: 2 B: 11-14-4-13 C: 8-5-10-12 D: 1-3-7-15-9-6

V75-5
Statistikken viser at det er i den femte avdelingen det oftest kommer en smell i på V75-kjøringene på dagens arena, og når det hefter seg en del usikkerhetsmomenter rundt favoritten 1 Krutov ser vi ikke bort i fra at vi kan få en overraskende vinner i dette løpet også på lørdag. Pine Chip-sønnen til Per O. Midtfjeld har aldri startet på Klosterskogen, og det er således litt usikkert hvordan den storvokste 7-åringen takler de krappe svingene. Midtfjeld-traveren er heller ikke akkurat snakk om en type som rader opp, og selv om formen er veldig fin om dagen tyr vi til garderinger.

Strøket inn et spor er 7 Lightning Kronos, og vi tror den svært speedige Varenne-datteren plystrer til tet dersom kusk Thor Borg fyrer henne av fra start. 5-årshoppa har gått helt greie løp i klart tøffere omgivelser enn dette nå på slutten, og når det er tilbake på sin optimale distanse sprint ved denne anledningen, tror vi fort 25-prosenteren i spillet leder rundt om.

En fryktelig stut er 4 Giant Batman snakk om, men kapasiteten er det lite å utsette på. Armbro Plush-sønnen trengte løpet etter lang pause i den siste starten, og dersom 6-åringen tramper i vei på rette foten skal han være seiersaktuell i et løp som dette. Veldig fin kapasitet er det også på 6 Gigant Nico, men nå begynner det å bli en stund siden 5-åringen har vist seg fra sin beste side. Treningsrapportene er dog positive foran lørdagens dyst, og da må vi være litt oppmerksomme på Gigant Neo-sønnen.

På vei opp i form er 3 Velviano K., og med en del usikre hester i løpet ser vi ikke helt bort i fra at 7-årshoppa kan blande seg inn i striden helt der fremme til slutt, dersom noen av favoritten skulle rote seg bort (og champion Høitomt opp bak 11–prosenteren i spillet er spennende nok).

Vår rangering: A: 7 B: 1-4-6-3 C: 9-10-11 D: 2

Nettavisens spilleforslag til løpene på Klosterskogen kan du få levert her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

V75-6
Et fantastisk fint 4-årsløp for varmblodshester med hele 200.000 kroner til vinneren venter oss i den sjette avdelingen, og vi syntes vinnerkandidatene er mange. Tilbake etter litt pause i regi Olle Goop kommer 6 Golden Brown, og dersom Chipmate-sønnen er tilbake i toppslag vinner den flotte 4-åringen dette løpet. Dagens arena har favoritten gått veldig gode løp på tidligere i karrieren, men vi vil gjerne se at favoritten viser fra sin beste side igjen før vi setter hele budsjettet på ham. Etter triumfen på 12.2 i kvalen til JGP på Jarlsberg i sommer har ikke fjorårets klart beste 3-åring helt vært seg selv (vært noe anstrengt over hele hesten), men det skal bli spennende å se om stall Goop har fått skikk på årgangstoppen.

Annonse: Øivind Grøstad klokket denne til 14.4 siste 1000 og heiser et knallobjekt til topps i V75-2

Skyhøy kapasitet er det på 7 Bullchip, og med den nest siste innsatsen til tredje på solide 14.3 full vei friskt i minne krysser vi tidlig av for Angus Hall-sønnen. 4-åringen ble utsatt for en krysstakling i den første svingen på Bjerke i den siste starten, og det løpet er således bare å glemme. Ille til står 12 Makarov, men vi tør ikke avskrive årets Derby-vinner av den grunn. Vi syntes Eggen-traveren var veldig positiv til tredje på fine 15.9 full vei mot eldre hester i den siste starten, og champion Høitomt vet nok å gjøre de rette trekken underveis.

Det er meget mulig det er tilfeldig, men 2 Rita Sensation har ved sine to starter på dagens arena ikke kommet rundt banen i en feilfri utgave. To disker har det blitt, men i en feilfri utgave skal selvsagt den flotte Dahir De Prelong-datteren regnes tidlig. Vant sprettlett på 15.5 over en sprint etter at halve feltet var borte i den første svingen gjorde 5 Pretty Photo i den siste starten, og i en feilfri utgave skal 4-årshoppa være tidlig aktuell på ny.

Oppkomlingen 9 I`ll Be Gone var tilbake i toppslag ved den siste V75-triumfen på 16.9 full vei, og på lørdag står Kløven-traveren unektelig litt interessant til i sitt flotte smygspor (spenstig 9-prosenter dette). Kanskje kan hjemmehesten 1 Yankee Peto også overraske fra sitt innerspor, og vi forventer i hvert fall å få se en klart forbedret utgave av Staro Showbiz-sønnen med løp i kroppen etter litt pause til lørdagens dyst. Helt borte er heller ikke duoen 3 Big City Rambler og 4 Shaman Star M., men da må de heteste favorittene gjøre seg bort dersom noen av de to skal kunne gå helt til topps.

Vår rangering: A: 6 B: 7-12-2-5-9 C: 1-4-3 D: 11-10-8

Spilleforslag
Til V75-løpene på Klosterskogen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 150, 375, 750 og 2100 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen på NRK2 kl. 18.00-18.55 på lørdag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.