Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To sikre innledningsvis

Forus 24.1.09
Forus 24.1.09 Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Våre to bankere skal være hakket vassere enn konkurrentene på Sørlandet i kveld.

Klikk her for vårt V5-forslag

4 Roald møter hester han normalt slår "alla dagar i veckan", og vi var aldri inne på å gardere V5-innledningen. Den toppstammede Sjefen-sønnen har forbedret seg kraftig denne sesongen.

Først ble lillebroren til Roland andre etter en for dagen meget god Vinnivinn - travet da 31.2 fra tillegg på full distanse. Satt deretter fast i hardt V75-selskap før nok en annenplass ble bokført. Denne gang på ny rekord 30.9/2060v, og kun ytterst knepent slått av lørdagens V75-vinner Frønes Brage. Sist kom endelig seieren da Åsbjørn Tengsareid kontrollerte hendelsene fra dødens til enkel seier.

Kveldens oppgave er av den enkle sorten. Det var 9 Tor Henry han knakk sist og denne står faktisk 20 meter dårligere til kontra vår soleklare banker, mens 8 Kringelandstellus med to strake seire er strøket. Nå som Roald virker adskillig mer travsikker skal det ikke være snakk om saken, og med bare tre hester på strek tror vi Roald tidlig får grepet på dette lille feltet.

Elsker Sørlandet
Vi gjør altså unna singelstrekene tidlig denne mandagskvelden, og selvom 7 Flipper Filiokus står litt langt ute på vingen i et ungdomsløp tror vi på nok en favorittseier.
5-åringen til dyktige Kari Anne Knutsen er nemlig også han klassen bedre enn sine motstandere. Problemet for vallaken er at han ikke liker å reise, og dermed har de beste resultatene kommet hjemme på Travparken. Etter at Knutsen fikk Juliano Star-sønnen i sin varetekt har hesten tatt fire seire på banen på andre siden av dyreparken. Hesten er både startrask og sterk, og i kveld kan kusk Ole Johan Østre velge å satse på hestens flotte avslutninger eller kjøre frem direkte. Vi er ganske sikre på at Flipper Filiokus slår denne formløse gjengen uansett hvordan løpet blir kjørt. Østre kjørte forøvrig hesten inn til andreplass bak gode Spirre Vip på Klosterskogen i fjor.

Innfrir Tjomsland?
De tre siste avdelingene er mer åpne, men håper og tror det holder med en trio i V5-3. 2 Nobs blir hardt betrodd, og kan fort lede hele veien for dyktige Øystein Tjomsland. 6-åringen står perfekt til i grunnlaget, men kan bli overflydd og var ikke helt som best sist - desto bedre gangen før. 9 Scott K. er dog ingen kastekjepp når helsen er i orden, men den skjøre Coktail Jet-sønnen har kun kommet til start 17 ganger. Hele syv seire har det blitt på Stensland-traveren som spurtet enormt til sølv sist, og som er klart bedre enn sitt magre grunnlag. Vår luring må bli Hamre-importen 6 Inspector Barnaby som også er hardt ute grunnlagsmessig. Dette er dog en annen 6-åring som er mer enn god nok om travet fungerer. Jobie Tempest-sønnen er nemlig meget sterk, og har man funnet ut av problemene tror vi noen og enhver skal få noe å bestille - foreløpig bare streket på hver tiende bong!

Nok en Tjomsland-favoritt dukker opp i den fjerde avdelingen, og også 4 Yanzhou River akter nok å spore hele veien. 4-åringen har ikke startet siden han vant på fine 15.6 på Forus 24. februar, men sørlandstreneren pleier sjelden å komme ut med hester som ikke er i full løpsform. Motstanden er dog skjerpet, og vi synes garderinger er påkrevet i et helåpent oppgjør. 10 Just Star er overhodet ikke streket, men er klart god nok til å hevde seg her. Johnsen-traveren skuffet sist, men er behandlet og ventes klart forbedret.

Åpen V5-finale
Også den siste avdelingen inneholder mange vinnerkandidater, og vi avskriver kun to hester. Vi synes dog seks hester peker seg ut på kapasitet, og satser på disse på lillebongen. I tillegg til forhåndsfavorittene er 6 Balder Knekten draget i løpet - foreløpig streket på 3 prosent! Husk at Bokli Balder-sønnen nå har fått løp i kroppen etter lang pause, og at 5-åringen var meget god som 3-åring da han vant hele fire løp - bl.a. et V65-løp på flotte 31.0/2120 volte. Ga seg fullstendig fra tet første gangen ut, men som totalt bortglemt er han helt klart verdt oppmerksomhet.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 126, 390 og 1260 kroner.

Det største er en samlebong der vi spiller lillebongen ti ganger.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!