*Nettavisen* Sport.

To skutt og en knivstukket under finalefeiring

KAOS: Politiet hadde litt å stri med etter at New York Giant sikret seg finaleseieren. Foto: Robert Galbraith (Reuters)

San Francisco Giants' feiring kom ut av kontroll.

To mennesker ble skutt, en ble knivstukket og om lag 40 pågrepet av politiet da San Francisco Giants-fans feiret seieren i World Series i baseball.

Flere politifolk ble truffet av flasker, og tre av dem måtte behandles på sykehus. En av dem hadde alvorlige kuttskader i hånden, opplyser en talskvinne for San Francisco-politiet.

Giants-tilhengere strømmet ut i gatene etter at laget ble mester for tredje gang på fem år med 3-2-seier borte mot Kansas City Royals i sjuende og avgjørende finalekamp.

Først forløp feiringen som den skulle, men utover natten begynte stadig flere å tenne bål i gatene, vandalisere bygninger og biler, og politi i opprørsutstyr rykket inn. Dermed eskalerte situasjonen ytterligere, og det endte med regelrette opptøyer.

Kollektivtransportselskapet stoppet sine ruter natt til torsdag av sikkerhetshensyn.

En forbipasserende ble truffet i armen av et skudd avfyrt under en krangel mellom to andre personer, mens en annen mann ble sendt til sykehus med et skuddsår han hevdet å være påført i kaoset som oppsto under feiringen.

Fredag skal det avholdes en parade i byen for å hedre baseballspillerne.

- Vi håper at folk holder holdene kalde under paraden i morgen og Halloween-feiringen utover kvelden. Dersom noen har til hensikt å lage flere problemer, ser vi heller at de holder seg hjemme, sa polititalskvinnen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.