RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To soleklare bankere i Derby-kval

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
I kveld er det tolv finale-billetter til årets Derby i åpen klasse for begge raser som skal fordeles, og vi ser frem til en fryktelig spennende aften!

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi står foran en av årets mest interessante kjøringer sportslig, og innen kvelden er omme vil vi forhåpentligvis stå igjen med to meget sterke felt for 4-åringene til årets Derby, hvor finalene går av stabelen på Bjerke søndag 6. september. I klassen for de varmblodige skal det kjøres hele seks kvalifiseringsløp, hvor de to beste går videre, mens fire biletter i tre løp skal fordeles blant de kaldblodige.

Nettavisen spilte inn 45.769 kroner på sine foreslåtte spill i forrige uke!

Perfekt matchet
Ja, kretsen rundt 6 No Mans Land må få skryt får det opplegget de har kjørt i inneværende sesong, og vi er rimelig trygge på at det er en noe nær formtoppet utgave av Norvelous Hanover-sønnen vi får se til dagens dyst i V5A-2. Etter å ha tatt en sterk seier i Haakon-løpet i Juni gikk 4-åringen inn i en treningsperiode (når de aller fleste ble fristet til å starte i tøffe sprintløp...), og innsatsen etter pausen til sølv på fine 15.4 full vei mot eldre hester i den siste starten var det lite å utsette på.

Løp i kroppen har normalt gjort godt, og vi har god tro på at Bjaaland-traverens styrke nok en gang viser seg avgjørende til slutt. Det ligger an til litt kjøringe innledningsvis mellom 4 Pinball Wizard og 5 Baltic Dream om føringen i løpet, og det vi i så fall vår banker i A-spillet profitere på til slutt.

Straffespark uten keeper
Harde ord, men en billigere oppgave enn dagens får ikke svært gode 2 Særpefanten i V5B-2. Moe Odin-sønnen har vært outstanding i hele år, og triumfen i Svensk Derby på solide 24.4 full var i overkant av hva vi kunne forvente. 4-åringen blir i kveld vinket til tet ut av den første svingen, og spenningen i løpet ligger deretter i hvem som blir toer i løpet. Mjølnerød-traveren må med andre ord være syk for dagen for å tape et løp som dette, og vi garderer følgelig ikke.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Nyhet!Vil du motta Håkons eksperttips til V65- og V75-omgangene på e-post? Klikk her !

Vi spekulerer i mot!
Etter at en av forhåndsfavoritten Global Karanar er blitt strøket pådrar 2 Gold Wing seg et relativ tungt favorittstempel i V5A-innledningen, men vi vil gjerne se at Staro Showbiz-sønnen fungerer tilfredsstillende før vi lar han stå ugardert. Det er liten tvil om at vi snakker om den beste hesten, men etter så lang pause som 4-åringen til Jan I. Johansen har hatt, ja så må det være lov å være litt skeptisk. Favoritten utfordres i første rekke av 7 Olympic Pine, som stadig utvikler seg, samt 5 Buddy, som er klart bedre enn raden.

Fryktelig tung favoritt blir naturlig nok også 4 Bork Odin i V5B-3, og vi garderer ikke på de to minste forslagene. Moe Odin-sønnen falt med flagget til topps i Svensk Derby, og Romtveit-traveren blir normalt bedre for hvert løp han går, etter å ha vært sparsomt startet i år. Vi er dog litt usikre på hvordan 4-åringen takler den lange distansen, noe som gjør sitt til av vi tyr til noen garderinger på de to største forslagene. Trioen 6 Fjellstad Goggen, 8 Tomo Ø.K. og 10 Kolbu Kasper setter i hvert fall pris på lengre løp, og vi snakker her om 4-åringer langt over gjennomsnittet.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V5A-3: En formløs gjeng setter hverandre i stevne, og det kan fort komme en smell. Best på kapasitet er utvilsomt 7 Helmax Egon, men Erga-traveren har hatt sine problemer nå på slutten, og dagens distanse er vi litt skeptiske til om Egon Lavec-sønnen står helt hjem, fra spiss.

V5A-4: Soleklar lås på Tjomsland-duoen 2 Alpha Romeo R.R. og 3 Expensive Royal, og det vil for oss være et sjokk, dersom vinneren ikke er å finne blant disse. Begge holder strålende form, og posisjonene underveis, samt dagsform vil avgjøre hvem av de som stikker av med seieren til slutt.

V5A-5/V5B-1: Vi støter her på et heftig sprintløp, og løpet ser på forhånd vidåpent ut. Den beste hesten står i et dårlig spor, men dersom 8 Highfive Kemp kommer seg frem utvendig for leder relativt tidlig, tror vi på en topp vinnersjanse. Formen er sterkt stigende på Conway Hall-sønnen, og Frode Hamre virker til å være på offensiven. 1 Lady Of The Night er stadig bedre enn raden, men Pine Chip-datteren virker til å være tung å sveive inn. Forutsetningen i kveld kan dog neppe bli bedre, og vi krysser tidlig.

V5B-4: Vond å vinne med er 4 Remelden, men så skal det også sies at Lome Elden-sønnen har støtt på de beste innen årgangen stort sett hele veien. Innsatsen til tredje på flotte 25.5 full vei i Svensk Derby var strålende, og fra et perfekt spor skal naturligvis Wiggen-traveren tilmåles solide vinnersjanser. Et meget spennende comeback i regi trollmannen Kjell Teigen gjør fjorårets ener 9 Ridder Prinsen, og den svært kapable 4-åringen bør således vurderes tidlig.

V5B-5: Det hele avsluttes med et sprintløp for relativt gode varmblodshester, og vinneren er slett ikke gitt på forhånd. Lekkert til i spor 1 står Hudson Broline, og dersom den lynkjappe Pine Chip-sønnen posisjonerer sine kretfer fornuftig underveis, ja så kan årets tredje triumf være innen rekkevidde. Full form har 10 Hugo S.R., og med litt tempo på løpet stiger sjansene for den spurtsterke Malabar Circle Ås-sønnen.

To kvalifiseringer utenom V5-spillet
Ja, dagens to første løp for dagen inneholder to relativt åpne oppgjør, hvor de fire første billettene til varmblodets finale skal fordeles. Vi er slett ikke imponert av matchingen til 3 Ramona`s Express, og dersom Bakkeberg-traveren går til en eventuell finale bøyer vi oss i støvet. Jevnt blant flere i den andre løpet, men duoen 4 Sierra Victory og 6 C.C. Westside (ensom svale blat gutta!), bør ha en fair sjanse til å blande seg inn i striden helt der fremme.

Nettavisen spilte inn 45.769 kroner på sine foreslåtte spill i forrige uke!

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 96, 432, 720 (samlebong 15 ganger) og 1152 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre fire forslag til B-rebusen på hhv 120, 320 (samlebong 40 ganger), 720 og 1584 kroner ligger ute her .

Det største forslaget i B-spillet er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her.

Kjøp en bong og se V5B-løpene fra Bjerke på nrk.no nett-tvi kveld!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere