To spenstige drag til kveldsløpene prøves

Foto: hesteguiden.com

Vi likte veldig godt vår friske banker på Momarken i årsdebuten, mens vi har mottatt glitrende info på en svært kapabel hest på Forus i kveld.

27.04.10 16:34

Klikk her for å se våre V5-forslag til Momarken.

Det var nemlig en veldig godt forbredt utgave av 10 Seile Perla vi fikk se på Biri på fredag, og med det løpet i kroppen etter lang pause tror vi sjettevalget (12-prosenter!) i spillet i V5-3 i kveld skal være seiersaktuell. Ved den anledningen kjørte Stein E. Nervik et veldig fint løp, og avslutningen til tredje på fine 33.3 full vei indikerte at 4-årshoppa (trøblet litt ned startsiden, men så veldig fin ut etter det) har utviklet seg veldig fint over vinteren.

Lome Kongen-datteren hadde full fart over mål i et løp gode Trineline var en vinner, og når Gunnar Austevoll setter seg opp bak Tollefsen-traveren i dagens mest åpne løp føler vi at det er verdt et forsøk.

Trener glimrende!
Ja, det har tikket inn svært positive rapporter på 9 Golden Felix til oss, og mot ikke alt for skarp motstand i V5-3 på Forus i kveld er trolig den kapable Soir Des Tibur-sønnen snakk om en vinner direkte etter lang pause i en feilfri utgave. 5-åringen har galoppert bort mye penger i sin korte karriere, men farten har det aldri vært noe å utsette på.

I pausen har Rangen-traveren operert bort noen løse beinbiter (mye av galoppene kan trolig tilskrives plager p.g.a. dette), og etter et oppløftende prøveløp på 18.2 full vei 6. april har 17-prosenteren i spillet sett helt lysende ut i trening nå på slutten.

Klikk her for å se våre V5-forslag til Forus.

Øvrige vurderinger Momarken
Uansett scenario på 8 Sør Odin (reiser i galopp eller dundrer unna i tet) tror vi på en topp vinnersjanse for 4 Lars Even. Pål Even-sønnen avsluttet bra til tredje på fine 27.2 over en sprint sist, og i kveld står Johansen-traveren bedre til enn på lenge. Tidlig aktuell er også 3 Knell i en feilfri utgave, mens kapable 2 Hjelset Stjerna får stå som en outsider.

Favoritten 1 Crystonian støter på klart skjerpet motstand i den andre avdelingen, og vi mener løpet er vidåpent. Klart bedre enn raden er både 2 Mavi Laday (uheldig før pausen, og Alf Palema-sønnen står nydelig til her) og 5 Ill Sentry (skyhøy kapasitet, og 6-åringen har fungert klart bedre nå på slutten), og de er således alt for lite krysset med sine 5 %!

Annonse: Over 400.000 innspilt i april

Vinnerkanditatene er mange også i den fjerde avdelingen, og en overspilt duo mener vi 2 Trinity Degato (ingen fordel av distanseøkningen) og 11 Dazzling Lionel (står tøft inne i løpet) er. Vanskelig å vinne med er 6 Copy Star (avsluttet bra sist, og er veldig spennende med sine skarve 11 %), men i kveld har Texas-sønnen bedre forutsetninger enn på lenge. Tatt bort av dårlig tempo innledningsvis sist ble 7 Global Jinx, og med G.V. tilbake i sulkyen skal Enjoy Lavec-sønnen være seiersaktuell i et løp som dette.

En formtoppet 2 Rokne Eld stiller til start med solide vinnersjanser i finalen, men vi må se opp for en hest som 9 Tangen Per. Sistnevnte viste kraftig formstigning ved å bli fjerde på fine 27.3 full vei i et V75-løp sist, og kapasiteten på Frigg Mollyn-sønnen er jo udiskutabel. Forbedret med løp i kroppen etter meget lang pause er trolig 7 Fjeldstad Goggen, og på tross av et spor litt langt ute tør vi ikke avskrive Nilsen-traveren.

Øvrige vurderinger Forus
Normalt skal 11 Shanti`s Lorentz K. enkelt ta seg av jakten i den første avdelingen, og den flotte 4-åringen er snakk om en banker på samlebongene. Sporet kunne dog med fordel ha vært bedre på en kjapp sprint på dagens arena, noe som gjør sitt til at vi tyr til noen garderinger på de to minste forslagene.

Det er vel langsøkt å tro at 9 Torpana går på et nederlag i den andre avdelingen, og vi ser ingen grunn til å gardere den store favoritten. 4-åringen vant sprettlett på flotte 30.5 full vei sist, og Tjomsland-traveren har ikke noen som helst konkurranse i grunnlaget sitt på Forus.

De to siste avdelingene ser på forhånd litt småvriene ut, og i den fjerde avdelingen helgarderer vi på samtlige spilleforslag. Favoritten 5 Lomebrun er usikker, mens nestfavoritten 11 Førlands Faksa står vrient til med en svak kusk i ”jolla”. Mange fine kaldblodshester på farten i finalen, og spennende etter pause er vinnerhesten 11 Horgen Yx, mens seiersmaskiner som 14 Pimax og 15 Erga Svarten er snakk om selvskrevne garderinger.

Spillene sitter igjen!
Ja, den siste uken (fant formen sent, men opphentingen i April kom godt) har vært veldig bra for vår del, og totalt innspillt siden forrige mandag er 43.000 kroner! Senest i i går i lunsjen på Klosterskogen og på Leangen på kvelden satt våre to største spilleforslag samt DD (totalt 21.000 inn denne herlige mandagen) , og Nettavisens lesere kunne dermed gå til lukene å heve hyggelige gevinster!

Ekspertforslag
Til V5-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 432 og 1116 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre V5-forslag på hhv 110, 440 og 1100 kroner til løpene på Forus ligger ute her .

Det største forslaget til Momarken er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her , mens på det største forslaget til Forus spiller vi en samlebong 20 ganger.

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på nrk.no nett-tv i kveld!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag