*Nettavisen* Sport.

To spillere nærmere gullet

Gullsnakket i Bergen har fått en ny dimensjon ved signeringen av Thorstein Helstad og høyst trolig Azar Karadas.

25.06.06 18:08

I ettermiddag satte Thorstein Helstad navnetrekket sitt på en brannkontrakt for andre gang i karrieren. Over helgen gjør Azar Karadas mest sannsynlig det samme. Brann gir for alvor sterke signaler til sine konkurrenter om at årets gull kan havne i Bergen.

Kjenner klubben fra før
- To nye stjernespillere i stallen, har Brann kjøpt seg forventningspress?

- Nei, press har vi hele tiden og dessuten så er det ikke alltid et lag fullt av stjerner lykkes. Det er det mange eksempler på lag fult av stjerner som ikke lykkes. Så her må det jobbes hardt, sier en diplomatisk Mjelde, som likevel trekker på smilebåndet.

Mjelde, den gamle spissen, vet inderlig godt at Helstad og Karadas ikke er hvem som helst.

- Helstad kjenner klubben og har tidligere vist for Brann hva han er god for. Det blir kjekt å ha ham med i troppen. Det er en stor fordel å få norske og skandinaviske spillere. Og fordelen blir soleklar når de har vært i klubben før. Vi vet hva vi får for å si det slik, sier Mjelde.

Og luksusproblemet?
- Jeg er ikke på dette som noe problem i det hele tatt. Alle spissene har ønsket konkurranse velkommen. Dessuten er ikke det snakk om at Thorstein skal gå rett inn på laget. Han er nylig operert og det blir en stund til han er med for fullt. Jeg ser mer positive sider ved at Thorstein kommer til Brann enn ulemper, påpeker Mjelde.

Tenker langsiktig
I Brann sier man at det er langsiktige investeringer.

- Thorstein er en spiller vi ønsker å ha i klubben en stund. Han er blitt 31 år, men har gitt ham en tre og et halvt års avtale. Det er viktig å tenke noen år frem i tid, sier sportlig leder Per-Ove Ludvigsen, som ikke ønsker å si noe om en eventuell Azar Karadas-signering.

Tidligere har både Robbie Winters og Olafur Örn Bjanrason gitt signaler på at de kan forsvinne fra klubben etter sesongen. men Mjelde bedyrer at de nye kjøpene ikke er erstattere.

- Nei, over hodet ikke. Vi ønsker å beholde både Winters og Bjarnason i stallen, sier Mjelde til iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.