RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To tabber av FFK-reserven

Sist oppdatert:
Med Steinar Sørlie ute av bildet, er det nå to keepere som konkurrerer om plassen i FFK-buret: 18 år gamle Lasse Staw og Sveriges VM-reserve Rami Shaaban.

FREDRIKSTAD (TV 2 Nettavisen): FFK-VIF 1-3

Lasse Staw fikk sin første, og foreløpig siste, obligatoriske kamp for FFKs a-lag i siste serierunde 2004 på Viking stadion. Siden den gang har det vært mye tribunesliting for den talentfulle unggutten: Inntil tirsdag, da han spilte hele kampen da FFK møtte Vålerenga i treningskamp på Fredrikstad stadion.

Les også:VIF: - Seriegull fortsatt mulig

To tabber
- Det er stort å få spille fotball med de store gutta, men det er tross alt dette jeg trener for. Jeg har mildt sagt tøff konkurranse så lenge Shaaban er i klubben, men det er tross alt bedre å slite benken enn å slite tribunen, innrømmer Lasse Staw, som kom til Fredrikstad fra klubben Borg for om lag fire år siden.

Tirsdagens treningskamp, som endte 3-1 i favør Vålerenga, var ingen maktdemonstrasjon fra 18-åringens side. Vålerengas andre mål burde han nok ha tatt, mens det tredje også kan diskuteres.

- Det var morsomt å spille, men det ville nok ha vært enda morsommere hvis jeg hadde spilt bra. To av målene kan nok settes på min kappe, ja, innrømmer han.

Tøff konkurranse
Staw har vært ute med skade i bortimot ett år, og kan kanskje unnskyldes av den grunn. En måned er alt han har bak seg av full trening denne sesongen.

- Jeg er langt unna matchform, og det merket jeg ganske kraftig mot Vålerenga. I andreomgangen var jeg stiv som en stokk, og spilte derfor langt fra opp mot mitt beste, sier han.

- Enkelte mener at du er det største keepertalentet i landet. Hva tenker du om det?

- Det er selvfølgelig hyggelig å bli satt pris på. Jeg er førstekeeper på G-18-landslaget, så jeg får håpe det er noe i det folk sier.

- Men det blir kanskje tøft å ta plassen fra Rami Shaaban?

- Rami er en dyktig keeper, så det kan nok bli i tøffeste laget, ja. Men man vet aldri, plutselig blir noen solgt eller skadet.

Lasse Staws mål er i første omgang, ifølge han selv, å etablere seg som fast førstemålvakt i Tippeligaen – enten i Fredrikstad eller andre steder. Han ser det som en tillitserklæring å bli tildelt rollen som reserve.

- Så lenge man ikke henter inn en ny keeper igjen nå da, gliser han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere