SANDVIKEN - VÅLERENGA KVINNER 3-0:

Det var nummer to og tre på Toppserie-tabellen som møttes til toppkamp lørdag ettermiddag.

Men selv om det var to topplag som møttes var det ett lag som dominerte stort. Sandviken viste Vålerenga ingen nåde, og vant 3-0 på hjemmebane.

Vilde Hasund, Guro Bergsvand og Marit Bratberg Lund scoret målene for Sandviken, som med lørdagens seier sikret en luke på fire poeng ned til VIF på tabellen.

Vålerenga åpnet sesongen knallsterkt med seks seiere på rad, men i de to siste oppgjørene har det gått tyngre for de regjerende seriemesterne. I forrige runde ble det tap for Rosenborg på hjemmebane.

Hasund åpnet ballet

Det var hjemmelaget Sandviken som var farligst i åpningen av kampen. Etter 13 minutter la Hasund inn foran mål fra venstre, men innlegget endte opp med å bli en skummel avslutning i stedet. Vålerengas keeper fikk akkurat slått unna.

Fem minutter senere var Hasund farlig frempå igjen. Nok en gang kom hun seg forbi på venstresiden og hun fikk slått inn et bra innlegg. Innlegget var centimetere unna å treffe Cordner i en meget god scoringsposisjon.

Men omsider skulle Hasund få uttelling. 24-åringens første avslutning ble blokkert, men den andre fra rundt fem meter, via en VIF-forsvarer, fikk ikke Tompkins gjort noe med, og Sandviken tok ledelsen på Stemmemyren.

Avgjorde i andre omgang

Den ledelsen skulle hjemmelaget øke i starten av andre omgang. I det 53. minutt stanget Guro Bergsvand en presis dødball fra Marit Bratberg Lund i mål.

15 minutter senere skulle Sandviken få enda mer å juble for. Tomter la Ryland i bakken i egen sekstenmeter, og Sandviken fikk straffe. Lund var iskald fra elleve meter og satte ballen høyt i sitt høyre hjørne, og hjemmelaget gikk opp i 3-0.

Dermed befester Sandviken sin posisjon som nummer to på tabellen.