RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To tetvinnere i Skien?

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
På en vanskelig meny på Klosterskogen mandag.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Veldig ofte kommer vinnerne fra tet/rygg leder på dagens arena, og da er det viktig å ha en viss formening om hvem som får føringen i de forskjellige løpene når man komponerer sine kuponger. I innledningen på A-rebusen kan vi ikke helt se for oss at 5 Keiko N. misser teten, og selv om ikke Speedy Herve-sønnen holden den hysteriske formen han hadde i sommer skal det dreie seg om en solid vinnersjanse mot passende motstand.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

8-åringen vant sprettlett fra spiss i den tredje siste starten på fine 15.3 full vei etter en meget kjapp sisterunde med dagens kusk i førersetet, og i den siste starten leverte vår banker på det minste forslaget en spenstig avslutning til tredje fra køen.

Mandagens oddstips: Porto tar sin syttende strake seier

En sterkt stigende formkurve har 1 Sonny Estelle, og dersom Line Fjeldvik (slett ikke verst til å kjøre denne ungjenta) klarer å sikte inn rygg leder ser vi ikke helt bort i fra at Super News-datteren kan utfordre favoritten til slutt, via siste indre. 9-årshoppa har vært ute i tøffe løp hele veien nå på slutten, og vi syntes Holmen-traveren leverte en klart godkjent avslutning mellom hester til femte på fine 14.4 over dagens distanse i den siste starten.

Nettavisens spilleforslag til V5A-rebusen kan du få kjøpt her!

Pilen peker en vei
Ja, med to løp i kroppen etter lang pause virker formen til å være sterkt stigende på 5 Super Chell i V5A-4/V5B-1. Lasting Tribute-sønnen firte litt fra spiss etter en tøff åpning på løpet første gangen ut, men det var en klart bedre utgave vi fikk se på Sørlandet i den siste starten. 4-åringen var hissig i rygger på førsterunden, og vi syntes det var sterkt å fullføre til sølv på fine 18.3 full vei bak Olaf med tanke på det. Eirik Høitomt bomber til tet med Oland-traveren her, og uten alt for mye press underveis bokføres årets første triumf.

Annonse: Kr. 22 280 innspilt på Forus 2. okt. - GRØ byr på nye vinnere i dag!

I rivende utvikling er 1 Naomi Laser, og dersom autodebuten takles på tilfredsstillende vis skal Gottling-traveren være tidlig aktuell. S.J.`s Photo-datteren snublet over i galopp 100 meter fra mål i den siste starten, og da var det sølvet som røk og en tid rundt 18.0 full vei.

Nok en bankerkandidat fra spiss
I V5B-3 dukker en kraftig forbedret 3 Ra Tina opp, og på sin optimale distanse skal Luvin-datteren tilmåles solide vinnersjanser. Etter flere sterke løp ble det helt feil i stoppende rygger i den siste starten, men når det først løste seg midt på oppløpet speedet 6-årshoppa flott til fjerde på 28.9 over dagens distanse. Teten bør være innen rekkevidde i kveld (de innefor skriker etter å få en rygg å gå i), og selv om ikke Kingsrød-traveren tidligere ikke akkurat har vært typen som rader opp skal årets andre triumf være innen rekkevidde her mot ikke alt for skarp motstand.

Veldig forbedret var 5 Frøken Lille Ville til seier på 28.7 i den siste starten, og med tilsvarende innsats skal Pål Even-datteren være tidlig aktuell også her (ikke noe tøffere løp dette etter vårt skjønn). På vei opp i form med et par løp i kroppen er 4 Frisli Modi, og når Asbjørn Mehla setter seg opp bak Moe Odin-datteren krysser vi tidlig.

Nettavisen spilleforslag til V5B-rebusen kan du få kjøpt her!

Ra Tina og Gunnar Austevoll er en brennhet vinnerkandidat i V5B-3.
Ra Tina og Gunnar Austevoll er en brennhet vinnerkandidat i V5B-3.

Øvrige vurderinger
V5A-2: Vi finner fire vinnerkandidater i dette løpet, og best på kapasitet er 8 Herr Feinschmecker, men sporet kunne med fordel ha vært bedre. Etter at kusk Johan H. Undem leverte en av årets dårligste styrninger i Kriterie-kval i den nest siste starten gikk den lovende Soir Des Tibur-sønnen kun et løp på det jevne til fjerde i den nest siste starten, men 3-åringen rapporteres nå å være langt kvikkere i trening.

Uforandret fin form holder 6 Pomerol Du Digeon, og dersom franskmannen takler de krappe svingene på dagens arena skal Forkerud-traveren være seiersaktuell. Veldig uheldig i de to siste startene har 11 Novize vært (frisk avslutning etter sen åpning i den nest siste starten, og sist hoppet han vekk sølvet til slutt), og med litt mer flyt på løpet i kveld tror vi Imposant Sund-sønnen dukker opp i rette enden. Den siste vi krysser av for er 12 Gentle Lord, men Mehla-traveren ser ut til å være veldig vanskelig å vinne med.

V5A-3: Vi syntes tre hester hever seg litt over mengden på kapasitet, og fremst setter vi 2 Hålands Liz. Pål Even-datteren fikk en tøff åpning på løpet i den nest siste starten, og det var lite å si på at hun ikke kunne svare ut Sølvskars Elden som kom langt ute i banen til slutt. I den siste starten avsluttet vår utgang på det store systemet friskt til tredje etter sen luke, og med de startegenskapene Hvistendahl-traveren viste ved den anledningen tror vi på tet i kveld.

Tilbake etter pause kommer 8 Tranmælsgutt i regi svært dyktige Lars O. Romtveit, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen skal Elding-sønnen regnes direkte. En usikker krabat er 4 Sandemoin snakk om, men i en feilfri utgave mener vi Moe Odin-sønnen skal være av de bedre her. 4-åringen fullførte sterkt til sølv etter tidlig galopp i den nest siste starten, mens det var en fremskutt plassering som gikk fløyten på galopp ut i oppløpet sist.

V5A-5/V5B-2: Vinnerkandidatene er mange i dette sprintløpet, men i kraft av sporet setter vi 1 Brief Passion fremst. 6-åringen var positiv til tredje etter meget lang pause i den nest siste starten, mens det ble fullstendig galt i den siste starten. Distansereduksjonen taler til Mikkelborg-traverens fordel i kveld, og vi er ikke helt fremmed for at det tidligere unghesttalentet leder dette løpet rundt om.

Langt ute står 8 Tib Thierry, men med den formen 4-åringen viser om dagen skal det være snakk om en het vinnerkandidat. Tre outsidere i fine spor finner vi i form av 3 Lady More (vant enkelt i et billig lunsjløp sist, men med en optimal smygreise er det ikke helt iskaldt her heller), 4 Sassy Kosmos (ingen stjerne dette, men fartsressursene er fine) og 5 Gasman (kapasiteten er udiskutabel, men det begynner å bli en stund siden Kaasa-traveren har fungert som best).

V5B-4: Dunkel form på de fleste av deltagerne i dette løpet, og vi kan fort få en smell. Variabel er 1 Tib Tiara, men på sitt beste bør Zerberus-datteren være tidlig aktuell fra tet/rygg leder mot ikke alt for skarp motstand. 6-årshoppa holdt farten hyggelig til fjerde etter å ha gått utvendig en stund uten rygg i den siste starten, og når 9 Pricey G.T. ikke viser den helt store formen setter vi førstnevnte fremst. Sistnevnte fikk det alt for tøft med ”dødens” i knallharde omgivelser i V75`en i Sverige i den siste starten, men på sitt beste skal jo Antonsen-traveren kunne ta seg av et løp som dette.

V5B-5: Det var svakt av undertegnede å lansere 7 Johan Herbjørn som en vinner etter pause fra bakspor i den siste starten (vi fikk nok en gang se at 5-åringen ikke yter maks fra de bakre regioner), og det er tet/dødens som gjelder for Undem-traveren. Spikeld-sønnen rapporteres å trene klart forbedret med løp i kroppen, og tidligere har jo tredjevalget i spillet vist at han kan sprinte langt ned på 25-tallet på dagens arena.

Uforandret fin form holder 2 Lome Sjefen, og sporet kan ikke flytkusk Gunnnar Austevoll klage på i kveld. Ute etter føringen er 5 Egestø Gutten, og dersom Trø Fyr-sønnen skulle nå den posisjonen er det snakk om en soleklar vinnerkandidat. Spennende etter pause er 1 Skogbryn Svarten, og fra et optimalt smygspor krysser vi tidlig av for Antonsen-traveren.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1096 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 120, 360 og 1194 kroner ligger ute her .

De to store forslagene er abc-system fordelt over fire bonger, og i tillegg har vi satt opp to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner, og de kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.noi kveld!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere