*Nettavisen* Sport.

To tetvinnere i Skien?

Foto: hesteguiden.com

På en vanskelig meny på Klosterskogen mandag.

04.10.10 14:56

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Veldig ofte kommer vinnerne fra tet/rygg leder på dagens arena, og da er det viktig å ha en viss formening om hvem som får føringen i de forskjellige løpene når man komponerer sine kuponger. I innledningen på A-rebusen kan vi ikke helt se for oss at 5 Keiko N. misser teten, og selv om ikke Speedy Herve-sønnen holden den hysteriske formen han hadde i sommer skal det dreie seg om en solid vinnersjanse mot passende motstand.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

8-åringen vant sprettlett fra spiss i den tredje siste starten på fine 15.3 full vei etter en meget kjapp sisterunde med dagens kusk i førersetet, og i den siste starten leverte vår banker på det minste forslaget en spenstig avslutning til tredje fra køen.

Mandagens oddstips: Porto tar sin syttende strake seier

En sterkt stigende formkurve har 1 Sonny Estelle, og dersom Line Fjeldvik (slett ikke verst til å kjøre denne ungjenta) klarer å sikte inn rygg leder ser vi ikke helt bort i fra at Super News-datteren kan utfordre favoritten til slutt, via siste indre. 9-årshoppa har vært ute i tøffe løp hele veien nå på slutten, og vi syntes Holmen-traveren leverte en klart godkjent avslutning mellom hester til femte på fine 14.4 over dagens distanse i den siste starten.

Nettavisens spilleforslag til V5A-rebusen kan du få kjøpt her!

Pilen peker en vei
Ja, med to løp i kroppen etter lang pause virker formen til å være sterkt stigende på 5 Super Chell i V5A-4/V5B-1. Lasting Tribute-sønnen firte litt fra spiss etter en tøff åpning på løpet første gangen ut, men det var en klart bedre utgave vi fikk se på Sørlandet i den siste starten. 4-åringen var hissig i rygger på førsterunden, og vi syntes det var sterkt å fullføre til sølv på fine 18.3 full vei bak Olaf med tanke på det. Eirik Høitomt bomber til tet med Oland-traveren her, og uten alt for mye press underveis bokføres årets første triumf.

Annonse: Kr. 22 280 innspilt på Forus 2. okt. - GRØ byr på nye vinnere i dag!

I rivende utvikling er 1 Naomi Laser, og dersom autodebuten takles på tilfredsstillende vis skal Gottling-traveren være tidlig aktuell. S.J.`s Photo-datteren snublet over i galopp 100 meter fra mål i den siste starten, og da var det sølvet som røk og en tid rundt 18.0 full vei.

Nok en bankerkandidat fra spiss
I V5B-3 dukker en kraftig forbedret 3 Ra Tina opp, og på sin optimale distanse skal Luvin-datteren tilmåles solide vinnersjanser. Etter flere sterke løp ble det helt feil i stoppende rygger i den siste starten, men når det først løste seg midt på oppløpet speedet 6-årshoppa flott til fjerde på 28.9 over dagens distanse. Teten bør være innen rekkevidde i kveld (de innefor skriker etter å få en rygg å gå i), og selv om ikke Kingsrød-traveren tidligere ikke akkurat har vært typen som rader opp skal årets andre triumf være innen rekkevidde her mot ikke alt for skarp motstand.

Veldig forbedret var 5 Frøken Lille Ville til seier på 28.7 i den siste starten, og med tilsvarende innsats skal Pål Even-datteren være tidlig aktuell også her (ikke noe tøffere løp dette etter vårt skjønn). På vei opp i form med et par løp i kroppen er 4 Frisli Modi, og når Asbjørn Mehla setter seg opp bak Moe Odin-datteren krysser vi tidlig.

Nettavisen spilleforslag til V5B-rebusen kan du få kjøpt her!

Klikk på bildet for å forstørre.

Øvrige vurderinger
V5A-2: Vi finner fire vinnerkandidater i dette løpet, og best på kapasitet er 8 Herr Feinschmecker, men sporet kunne med fordel ha vært bedre. Etter at kusk Johan H. Undem leverte en av årets dårligste styrninger i Kriterie-kval i den nest siste starten gikk den lovende Soir Des Tibur-sønnen kun et løp på det jevne til fjerde i den nest siste starten, men 3-åringen rapporteres nå å være langt kvikkere i trening.

Uforandret fin form holder 6 Pomerol Du Digeon, og dersom franskmannen takler de krappe svingene på dagens arena skal Forkerud-traveren være seiersaktuell. Veldig uheldig i de to siste startene har 11 Novize vært (frisk avslutning etter sen åpning i den nest siste starten, og sist hoppet han vekk sølvet til slutt), og med litt mer flyt på løpet i kveld tror vi Imposant Sund-sønnen dukker opp i rette enden. Den siste vi krysser av for er 12 Gentle Lord, men Mehla-traveren ser ut til å være veldig vanskelig å vinne med.

V5A-3: Vi syntes tre hester hever seg litt over mengden på kapasitet, og fremst setter vi 2 Hålands Liz. Pål Even-datteren fikk en tøff åpning på løpet i den nest siste starten, og det var lite å si på at hun ikke kunne svare ut Sølvskars Elden som kom langt ute i banen til slutt. I den siste starten avsluttet vår utgang på det store systemet friskt til tredje etter sen luke, og med de startegenskapene Hvistendahl-traveren viste ved den anledningen tror vi på tet i kveld.

Tilbake etter pause kommer 8 Tranmælsgutt i regi svært dyktige Lars O. Romtveit, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen skal Elding-sønnen regnes direkte. En usikker krabat er 4 Sandemoin snakk om, men i en feilfri utgave mener vi Moe Odin-sønnen skal være av de bedre her. 4-åringen fullførte sterkt til sølv etter tidlig galopp i den nest siste starten, mens det var en fremskutt plassering som gikk fløyten på galopp ut i oppløpet sist.

V5A-5/V5B-2: Vinnerkandidatene er mange i dette sprintløpet, men i kraft av sporet setter vi 1 Brief Passion fremst. 6-åringen var positiv til tredje etter meget lang pause i den nest siste starten, mens det ble fullstendig galt i den siste starten. Distansereduksjonen taler til Mikkelborg-traverens fordel i kveld, og vi er ikke helt fremmed for at det tidligere unghesttalentet leder dette løpet rundt om.

Langt ute står 8 Tib Thierry, men med den formen 4-åringen viser om dagen skal det være snakk om en het vinnerkandidat. Tre outsidere i fine spor finner vi i form av 3 Lady More (vant enkelt i et billig lunsjløp sist, men med en optimal smygreise er det ikke helt iskaldt her heller), 4 Sassy Kosmos (ingen stjerne dette, men fartsressursene er fine) og 5 Gasman (kapasiteten er udiskutabel, men det begynner å bli en stund siden Kaasa-traveren har fungert som best).

V5B-4: Dunkel form på de fleste av deltagerne i dette løpet, og vi kan fort få en smell. Variabel er 1 Tib Tiara, men på sitt beste bør Zerberus-datteren være tidlig aktuell fra tet/rygg leder mot ikke alt for skarp motstand. 6-årshoppa holdt farten hyggelig til fjerde etter å ha gått utvendig en stund uten rygg i den siste starten, og når 9 Pricey G.T. ikke viser den helt store formen setter vi førstnevnte fremst. Sistnevnte fikk det alt for tøft med ”dødens” i knallharde omgivelser i V75`en i Sverige i den siste starten, men på sitt beste skal jo Antonsen-traveren kunne ta seg av et løp som dette.

V5B-5: Det var svakt av undertegnede å lansere 7 Johan Herbjørn som en vinner etter pause fra bakspor i den siste starten (vi fikk nok en gang se at 5-åringen ikke yter maks fra de bakre regioner), og det er tet/dødens som gjelder for Undem-traveren. Spikeld-sønnen rapporteres å trene klart forbedret med løp i kroppen, og tidligere har jo tredjevalget i spillet vist at han kan sprinte langt ned på 25-tallet på dagens arena.

Uforandret fin form holder 2 Lome Sjefen, og sporet kan ikke flytkusk Gunnnar Austevoll klage på i kveld. Ute etter føringen er 5 Egestø Gutten, og dersom Trø Fyr-sønnen skulle nå den posisjonen er det snakk om en soleklar vinnerkandidat. Spennende etter pause er 1 Skogbryn Svarten, og fra et optimalt smygspor krysser vi tidlig av for Antonsen-traveren.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1096 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 120, 360 og 1194 kroner ligger ute her .

De to store forslagene er abc-system fordelt over fire bonger, og i tillegg har vi satt opp to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner, og de kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.noi kveld!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.