*Nettavisen* Sport.

To tetvinnere i V75

Våre to bankere skal ha solide muligheter til å lede hele veien under årets siste V75-kjøring lørdag.

25.12.08 18:26

Klikk her for vårt V75-forslag.

Her finner du vårt DD-forslag

I Thor Østbys Minneløp kan en formtoppet 7 Åsajerven knappest få bedre forutsetninger.
Järvsöfaks-sønnen var outstanding i sitt siste seiersløp etter et tøft løp utvendig, og denne gang er det nærmest tetgaranti for den startkjappe 5-åringen. Med de antatt tøffeste konkurrentene i svært sjanseartede spor blir vi veldig overrasket om ikke Aasen-traveren leder V75-6 rundt om, og vi var aldri inne på tanken om å gardere.

Litt mer spekulativ er vår banker i den andre avdelingen, men at 1 Clouds Above skal ha utsøkte muligheter til å kamme hjem den gjeveste sjekken er vi ikke i tvil om. Soir Des Tibur-datteren er trolig matchet med dette løpet for øyet i lang tid, og ingen henter en lengde på 3-årshoppa ned startsiden her.

Sletne-traveren har slitt med diverse problemer etter at hun gikk 15.7 full vei på Biri i sommer (årgangseneren First Eleven L. vant det løpet), men den siste innsatsen til enkel seier på 18.8 var helt klart et steg i riktig retning. Selskapet er ikke verre enn at vi har god tro på at ny kusk Jomar Blekkan styrer hendelsene fra start til mål med den kapable hoppa som foreløpig kun er et tredjevalg i spillet.

To hester gjør opp
En rekke gode hester på farten i V75-4, men vi mener to hester hever seg litt over mengden. 10 Jeroboam går strålende løp hele veien, og Express Ride-sønnen støter på litt enklere motstand enn han har vært ute i på slutten. 6-åringen må dog vise seg helt på topp for å holde unna for ursterke 6 Ovidus De Retz. Gobernador-sønnen kommer tilbake etter litt pause, men skal være vel forbredt i følge treneren.

Åpent
I hhv V75-1 og V75-3 ser det på forhånd svært åpent ut, og vi tror det fort kan komme noen overraskende vinnere. Favoritten 15 Kapoline i den innledende avdelingen er slett ingen sikker vinner under dagens forutsetninger, og vår knappe favoritt 7 Krøsus i den tredje avdelingen har uviss form etter lang pause.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

Et herlig sprintløp venter oss i den fjerde avdelingen, der vi er litt inne på at Frode Hamre kan sitte på leken med seiersmaskinen 3 Only Audititon. Det varsles om at det muligens blir helstengt hodelag på 5-åringen ved denne anledningen, og fra tet kan Super Photo Kosmos-sønnen bli vond å fange. Totalt bortglemt blir 10 Sweden Lundbæck, og 7-åringen som utstyres med Vidar Hop må regnes tidlig når han her går ned en klasse.

Tar sin fjerde strake?
I finalen sender Arild Kaasa ut sin nye seiersmaskin 9 French Song, og at den formtoppede 4-årshoppa skal ha solide vinnersjanser på en distanse som passer den sterke Goetmals Wood-datteren som hånd i hanske er hevet over enhver tvil. Kaasa-traveren vant sprettlett på fine 18.4 i den siste starten, og vi garderer ikke på de to minste forslagene. På vårt største spilleforslag krysser vi dog av for to outsidere i form av 1 Novoclima og 3 Jackson Brodde.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 400 og 1200 kroner.

Kjøp en bong og se V75-løpene på NRK2 kl. 18.00-18.45!

”Tors kiosk: Klikk her for å lære om Lyntoto”.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag