RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hesteguiden.com

To tetvinnere?

Sist oppdatert:
Vi tror begge våre to bankere for dagen på Forus i kveld bruker korteste veien til mål. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det ble fullklaff på Leangen mandag kveld på tipsene til Kurt Leirvåg da han satte tre førstevalg (deriblant fjerdevalget Gjølmes Super i V5-2, og selvsagt bankeren Bagpipe i V5-4). De som fulgte våre forslag kunne kvittere ut fine 1797 kroner for en innsats på kr 144.

Vi har to rebuser å bryne oss på i Stavanger i kveld, og i A-spillet har vi god tro på at 3 Bjørkeodin leder sitt løp rundt om i den tredje avdelingen. Det er ikke til å stikke under en stol at 6-åringen har vært litt til og fra i hele år, men undertegnede har knapt sett hesten finere enn han var ved tettriumfen på fine 26.6 over en sprint i den siste starten (det gikk styggfort siste 600 i det løpet).

Full spenst i målgangen ved den anledningen (så nærmest ukjørt ut), og selv om dagens konkurrenter er av en litt annen kaliber enn i den siste starten, tror vi sjansene for at den andre strake triumfen sitter klokkerent skal være svært gode. Trener og kusk Geir Gudmestad får trolig kjøre rundt 29.0 den første runden i tet, og da skal det i så fall godt gjøres for de øvrige konkurrentene å fange Moe Odin-sønnen til slutt.

Vår rangering: A: 3 B: 5-7-6-4 C: 3 D: 1

Formbombe får uttelling?
Ja, i den fjerde avdelingen i B-spillet er det ingen tvil om at hesten med klart best form i kroppen er 3 Ulsrud Tea, og når de antatt tøffeste i mot står veldig sjanseartet til har vi god tro på at 4-årshoppa endelig skal få smake seierens sødme igjen. Etter en flott 3-årssesong med to triumfer på tolv starter og hele 175.000 kroner innkjørt har hun slitt en del i år, men i de to siste startene har Åsajerven-datteren vist tegn som tyder på at toppformen er rett rundt hjørnet.

Flott innsats til sølv på 28.3 full vei bak gode Willomen i den nest siste starten før hun hadde full fart i ”kassa” til sjette i den siste starten. Vi tror kusk Svein O. Wassberg går offensivt til verks ved denne anledningen, og vi tror på relativt tidlig tetkjenning. Vi synes at både 7 Åspe Viktor og 10 Nordli Busa står litt kinkig til i løpet, og da tror vi sjansene for at den flotte hoppa til Ove K. Karlsen sporer helt hjem skal være veldig gode.

Vår rangering: A: 3 B: 10-7-8-2 C: 5-4-1-9-6 D: 11-12

Annonse: Grøstad/Lerum er i superform, og deres tips til løpene på Forus finner du her.

V5A-1, 1600 meter voltestart
Tolv kaldblodshester setter hverandre i stevne i dette sprintløpet, og vi synes at løpet ser vidåpent ut (og på vårt store system stryker vi da ingen). Etter å ha vunnet på flotte 27.6 over aktuell distanse i debuten for Øystein Tjomsland må dog 11 Særheims Kongen finne seg i å bli favoritt, men utgangsposisjonen er litt sjanseartet.

Tidligere i karrieren presterte 5-åringen kun som best når han var med der fremme i front direkte, men i den siste starten blåste han rundt konkurrentene via sporene til slutt. Meget mulig at det nå er snakk om en ”ny” hest, men vi vil gjerne se at favoritten gjentar den siste prestasjonen før vi setter hele budsjettet på ham.

Piler til gjør 2 Jerkeldsota, og dersom stridsmoralen er litt bedre enn før litt pause leder fort den fartsfyllte 4-årshoppa et slikt løp rundt om. Kapabel til å kunne gå en lav 28-tid over aktuell distanse på sitt beste, og da sier det seg selv at 16-prosenteren i spillet kan vise seg å bli alt annet enn lett å fange.

Uforandret fin form holder 5 Bidden (flott innsats til tredje på fine 28.0 full vei i den siste starten), og distansereduksjonen i kveld tror vi bare er en fordel. Nede som et femtevalg i spillet er 8 Bjellegutten (en 13-prosenter), men etter at 4-åringen ble disket fra en overlegen seier i den siste starten i Bergen, bør hesten vurderes tidlig her (blåste forbi en såpass god hest som Kleppe Manden nedover oppløpet ved den anledningen).

Smyger med innvendig gjør 3 Eggen Prins, og med perfekte luker til slutt er ikke 7-åringen ueffen på en kortspeed. Litt bedre enn raden er fartsfyllte 7 Evina, mens 10 Almina må vise seg frem i en kraftig forbedret utgave for å kunne duge. Iskald etter litt pause i den siste starten, men kapasiteten på hoppa som vant hele 4 løp i fjor er veldig fin. Sprint skal være en klar fordel, og løp i kroppen kan ha gjort godt.

Vår rangering: A: 11 B: 2-8-5-3-7-10 C: 6-4-9-12-1

V5A-2, 2040 meter voltestart
Urutinerte varmblodshester i lavt grunnlag på farten i den andre avdelingen, og bred gardering er å anbefale. I utgangspunktet skal 7 American være snakk om en bra hest, men i karrierens to første løp har det blitt galopper. Tilbake etter en mindre pause som gjelder i kveld, og i en feilfri utgave tror vi at 3-åringen leder rundt om (kjapp i vei fra et tilsvarende spor i den siste starten).

Det er intet å utsette på kapasiteten til 14 Romarino, men beina har en tendens til å gå alle veier på 6-åringen ned startsiden. Feilfritt bør dog franskmannen duge mot denne gjengen her, og med løpesnor for hestene fra 20 meter tillegg øker sjansene for feilfri avgang. God innsats etter grov startgalopp etter lang pause til premie på 18.8 full vei i den siste starten, og løp i kroppen har normalt gjort godt.

Hyggelige løp før litt pause gikk 10 Grand Love (tapte knepent fra tet på 19.3 full vei i den nest siste starten), og søsteren til mer velkjente Grand Canyon kan fort fremstå i en ytterligere forbedret utgave etter hvilen. Skuffet veldig i debuten for Geir Gudmestad gjorde 8 Marcus Hanover, men 3-åringen kan ha gått mye fremover på form med det siste løpet i kroppen (og det er klart enklere i mot ved denne anledningen).

Vår rangering: A: 7 B: 14-10-8 C: 15-5-9-3-1-4-11-12-6-2-13

V5A-4/V5B-1, 2040 meter autostart
Fem hester hever seg klart over mengden i dette varmblodsløpet, og duoen 3 Super Market og 9 Owners Pride pådrar seg naturlig nok det meste av spillet. Førstnevnte inntar ventelig føringen i løpet, og uten alt for mye press underveis bokfører fort 5-åringen den tredje strake triumfen. Dog litt tøffere i mot kontra de siste seiersløpene ved denne anledningen, og da er det litt opp til bevis denne gangen.

Sistnevnte imponerte voldsomt ved triumfen på fine 15.0 full vei i den nest siste starten, mens 5-åringen var nær ved å bli innhentet av Delphis Jag i den siste starten. Vi tror dog ikke at hesten var spesielt sliten ved den anledningen (sovnet litt inn, når han ble alene midt på oppløpet), og vi tror også at Golden Globe-sønnen er hakket bedre med et løp i rygger (satt tidlig i tet i den siste starten).

Rett bak favoritten lurer 4 Askens Fuji, og selv om 5-åringen trolig ikke holder samme klassen som favorittene, synes vi at Tengsareid-traveren bør vurderes tidlig på sin fine form. Det er litt tøffere i mot for 5 Axis Di Vegas i kveld kontra de to siste seiersløpene, men med ytterligere fremgang ser vi ikke helt bort i fra at 5-åringen dukker opp i fremre rekke på ny.

En spennende nykommer dukker opp i regi Geir Mikkelsen i form av 11 No Matter What, og vi krysser tidlig på mistanke. Hesten har sett fin ut i rolige intervaller uten å være testet på bane, men treneren var litt usikker på hvor han hadde hesten (undertegnede var i kontakt med Mikkelsen i morgentimene).

Vår rangering: A: 9 B: 3-4-11-5 C: 2-10-12-1 D: 6-7-8

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A5/V5B-2, 2040 meter autostart
Voldsom kvalitetsforskjell på hestene i dette varmblodsløpet, og vi finner ikke mange vinnerkandidatene. Et tøft program har 4 Bullmeister hatt nå på slutten, men dersom 4-åringen ikke har latt seg merke av dette, skal det dreie seg om en solid vinnersjanse i kveld. Strålende til sølv på 16.0 full vei etter et tøft løp utvendig i V75`en nå på lørdag i Drammen, og Haugland-traveren er snakk om hesten å stå i mot til slutt på ny.

Dundrer til tet gjør ventelig 2 Mastery As, og det kan fort være slik at 5-åringen nå får en etterlengtet seier. Anders L. Wolden har virkelig gjort et godt stykke arbeid med Lemon Dra-sønnen, og etter å ha gått kanonfine løp i lengre tid synes vi at en triumf nå hadde vært fullt fortjent. Kapasitet til å legge dette feltet på rygg i en feilfri utgave besitter utvilsomt 6 Maldini Di Quattro, men det er ikke alt for ofte 5-åringen ter seg. Tilbake hos Geir Mikkelsen nå, og vi er spente på S.J.`s Photo-sønnen denne gangen.

En av årets store skuffelser må vi si at 5 Ann`s Jets T. har vært (tegnet tidlig til å ligne en av årgangens beste som 3-åring), men på sitt beste er det liten tvil om at 4-åringen er god nok til å hamle opp med de beste i dette løpet. Det må klaffe mye på veien for at 8 Ride Pointer skal kunne gå helt til topps, men helt borte med klaff på løpet er ikke den speedige 6-åringen.

Vår rangering: A: 4 B: 2-6-5-8 C: 11-12-3 D: 1-7-10-9

V5B-3, 2550 voltestart
Etter at den store favoritten 5 Odysseus og 3 Cumulus har blitt strøket er det kun fire hester tilbake i dette stayerløpet for varmblodshester, og dette forvandles da fort til et sprintløp (blir garantert ikke noe tempo å snakke om i dette løpet).

Den som vil profitere på dette er utvilsomt 6 Expensive Royal (speeder lett ned dagens konkurrenter på sitt beste), og selv om Tjomsland-traveren kastet inn håndkledet fra tet i den siste starten, tilmåler vi 6-åringen solide vinnersjanser i dette løpet.

Variable 2 Global King må selvsagt også tilmåles solide vinnersjanser (avsluttet godt til tredje på 15.0 full vei bak gode Acolyte Hanover i den siste starten), mens 4 Montana F.H. tidligere har vist at han ikke går av veien for langløp (på tross av at han opptrer i hissigste laget).

Vår rangering: A: 6 B: 2-4 C: 1

V5B-5, 2040 meter autostart
Vi støter på en storfavoritt i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen i form av 7 South Sandy, men fra en litt kinkig utgangsposisjon er vi ikke helt sikre på at det er snakk om en klink vinner. Mange kjappe konkurrenter på innsiden ned startsiden, og da kan det fort bli en veldig strevsom innledning på løpet for 6-åringen. Dog ingen tvil om at Tamin Sandy-sønnen er klart best på kapasitet i løpet, men vi synes han blir vel tung favoritt med sine 82 % fra disse forutsetningene.

Vi synes at 1 Faithfully Yours har hevet seg et hakk nå på slutten etter å ha skuffet veldig i lang tid, og kanskje kan 6-årshoppa nå ha opparbeidet seg psyke til å kunne ”taue” et felt rundt om. Maks som tredje på fine 15.2 full vei i den nest siste starten fra rygg leder før hun fullførte eget angrep fra køen flott til sølv i den siste starten, og ingen nekter Refsland-traveren teten i kveldens oppgjør.

Det vrimler av minoutsidere i løpet, og vi nevner i rekkefølge: 2 Frescha G.E. (avhengig av smygløp og perfekte luker til slutt for å kunne gå helt til topps), 3 Chief Justice (varierer i prestasjonene, men 4-åringen er slett ikke så verst på sitt beste), 4 Tamaran (kapasiteten er fin, men det begynner å bli en stund siden 6-åringen har vist noe av verdi), 6 T.T. Dynamic (positiv til sølv på fine 15.7 full vei i den siste starten, men utgangsposisjonen er sjanseartet), 9 Norwegian Håleryd (formen er fin, og 5-åringen kan fort få løpet her), 10 Hallelulja O. (positiv sist, men 4-årshoppa må vise mer stabile takter før vi skriker for høyt) og 12 Come Pete (virkelig tent til nå på slutten, men 8-åringen er avhengig av kraftig overpace på løpet for å kunne komme inn i matchen fra dette sporet).

Vår rangering: A: 7 B: 1-9-3-2-6-4-10-12 C: 5-8-11

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 105, 420 og 1200 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 90, 405 og 1180 kroner (abc-system over tre bonger) ligger ute her .

Vårt DD-forslag på 100 kroner kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere