To UFC-fightere doptatt

Foto: Getty Images / All over Press

Testet positivt etter stevne i Australia.

En snau måned etter UFC on FX 6 er det klart at to at utøverne på stevnet avla positive dopingprøver.

De to er den brasilianske mellomvekteren Rousimar Palhares og lett tungvekteren Joey Beltran.

Førstnevnte pådro seg et brudd i foten og tapte på teknisk knockout mot Hector Lombard. Han ble tatt med for høye testosteronverdier.

Beltran vant sin kamp mot Igor Pokrajac, men må belage seg på at den omgjøres til en «no contest» etter at han testet positivt for nandrolon.

Den 31 år gamle amerikaneren hevder sin uskyld og har lagt ut følgende melding på Facebook:

- Jeg vil at min familie og venner skal vite at jeg er lei meg for den skammen jeg har påført dere. Jeg forsikrer dere om at jeg ikke tok Nandrolon, slik det er rapportert. Jeg tar på meg skylden for å ha tatt tilskudd som jeg trodde var naturlig. Jeg er skyldig for å stole på det jeg trodde var en troverdig kilde. Jeg kan ikke komme med detaljer, men forsikrer om at hele historien kommer fram snart. Takk, og igjen vil jeg si at jeg er lei meg på vegne av de som betyr mest for meg.

UFC on FX 6 ble avholdt i Australia, og det var derfor UFC selv som testet utøverne - ikke en atletisk kommisjon slik det pleier å være på stevner i USA.

Begge utøverne må nå sone en karantene på ni måneder og må søke om tillatelse til å konkurrere igjen etter at dommen er sonet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag