Årets sesong var noe varierende for Sylvain Chavanel.

Quick Step-rytteren ble nummer to i Flandern rundt, vant det franske landeveismesterskapet og syklet fire dager i ledertrøyen i Vuelta a España. Men 32-åringen hadde nok ønsket at innsatsen i Tour de France, Paris-Nice og VM var noe bedre.

Nå kommer deler av, og kanskje hele, forklaringen på dette. Franskmannen har nemlig slitt med ryggen, melder laget i en pressemelding.

- Det har pågått en stund, og det er noe som har plaget meg på sykkelen og i det daglige livet. Det medisinske apparatet bestemte seg først for noen alternative behandlinger, men det løste ikke problemene permanent.

Ny sponsor
- På dette tidspunktet trengte jeg en operasjon. Men nå er jeg nødt til å hvile, og målet er at jeg skal være tilbake på sykkelen om et par uker, forteller Sylvain Chavanel.

Det var professor Jean Destandau, i Bordeaux, som gjennomførte operasjonen. Den skal etter rapportene ha vært vellykket, og snart kan Sylvain Chavanel, etter operasjonen nederst i ryggen (L5 S1-nivået), starte grunntreningen mot 2012-sesongen.

Omega Pharma-Quickstep har også annonsert at petroleumsselskapet Q8 vil være med på sponsorlaget neste sesong. Les pressemeldingen om det her!