To vinnere i jakten på 34 millioner

Foto: (Hesteguiden.com)

Vi byr på to bankere til lørdagens V75-løp på Bjerke travbane, der formidable 34 millioner kroner venter en eventuell alenevinner. Sjekk våre V75-tips.

18.02.12 10:13

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Jager sin åttende strake seier
Tippetips: Blackpool kan overraske
Oddstips 2: Ny smell for Arsenal

Det er Bjerke travbane som har gleden av å være ukens V75-arrangør og sportslig er det en kanonomgang på landets hovedbane. Det er fulle felter og en rekke klassetravere på farten. Vi finner en av våre bankere i et av vinterens største løp for fireårige norskfødte varmblodshester, mens det er nesten logisk at Frode Hamre kjører vår andre V75-banker denne lørdagen.

Klikk her for å se våre V75-tips til Bjerke

Jokerpotten øker stadig og en heldig alenevinner kan dra med seg formidable 35 millioner kroner dersom han eller hun er alenee om å prikke sju rette.

Vi finner vår første banker denne lørdagen i V75-6 som er Johan Widdings minneløp for fireårige norskfødte varmblodshester. 100 000 kroner venter vinneren og femten hester starter. Ni av disse går ut fra strekdistansen, mens seks hester starter fra 20 meter tillegg. Ved første øyekast ser løpet veldig åpent ut, men videoanalysen vår torsdag løste floken. Vi smeller til med 5 Tobrosboy Augustinu som banker. Den fireårige Gate Open-sønnen som trenes av Trond Anderssen er sparsomt startet, men vær du sikker på at hesten er matchet for denne oppgaven. Vant to av sine fire starter som treåring, begge seiersløpene med voltestart og fra tet. Fungerte ikke som best i sitt siste løp i fjor på Sørlandet i oktober og årsdebuterte sist onsdag på Bjerke etter fire måneders pause. Ble da kjørt innvendig stort sett hele veien og en passiv Thor Borg "ville" ikke vinne løpet.

Nå ble det tredjeplass og 6 000 kroner innkjørt, dermed vippet ikke hesten over på tillegg i dette løpet. Det så ut til å være et tonn av krefter igjen og hadde Borg'en valgt å angripe ut av den siste svingen hadde Tobrosboy Augustinu vunnet lett. Hesten er rask fra start, det skal være bra muligheter for tet og selv om motstanden er kraftig skjerpet har vi svært god tro på seier. Vi knaller til med bankerspill. Bak vår banker vrimler det av outsidere og løpet er slik sett vidåpent dersom vår banker mot formodning ikke skulle innfri.
Rangering V75-6: A: 5 B: 3-13-1-9 C: 4-6-15-14-8-7-10-12-11 D: 2

Hamre-suksessen fortsetter
Åtte seire på 16 starter er fasiten for Frode Hamres stallhester i V75 i 2012. Det er en formidabel statistikk og lørdag har Frode påny flere gode vinnersjanser. Den aller største må være den amerikanskfødte fireåringen 1 Ultimate Lindy som kommer ut i V75-5. Tre løp i Norge har gitt tre meget overbevisende seire. Chocolatier-sønnen er god fra start, uøm for posisjoner og distansesterk. En så god hest som Oslo Kronos var totalt sjanseløs i hestens siste seiersløp som var et V65-løp på Bjerke. Fra førstespor bak bilen lørdag med få startraske hester på utsiden, ser dette ut som spill mot ett mål. Vi tror hesten må galoppere, eventuelt bli overflydd og sittende stengt for å tape dette. Foreløpig er det ingen grunn til å spekulere og Ultimate Lindy får tillit som vår andre banker denne lørdagen.
Rangering V65-5: A: 1 B: 7-2-12 C: 10-11-5-6-8-4-3-9

V75-1 - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
Den godeste Frode Hamre kommer til å bli stor favoritt også i den første avdelingen med seiersmaskinen 5 Acolyte Hanover. Elleve seire på 21 starter i fjor, og på to starter i 2012 er det ene løpet vunnet. Det var i V75 på Klosterskogen for fjorten dager siden, da vant hesten lett. Litt mer slakk fra tet gangen før, men hadde da vært stri i varmingen og ikke på topp for dagen. Vi er imidlertid ikke helt overbeviste om at 2600 meter er noen fordel for femåringen og velger å gardere denne lørdagen.

En hest som garantert trives over denne distansen er 1 C.C. Seventy Five. Mikkelborg-traveren har vært knallgod de siste månedene, løpet sist ble helt feil fra bakspor. Blir nok overflydd her, men det løser seg som regel i langløp. Klart motbud til favoritten. 10 Lorne Elijon Gatling er en hest vi har sansen for, og her er det endelig bra muligheter for at hesten får drahjelp i sisterunden. Holdt strålende fra dødens sist. 9 Relax Jet avsluttet storveis i et V75-løp på Jägersro nest sist til sølv, sist ble det galopp direkte. Distansen er et pluss.

Det er den neppe for formsterke 6 Lucky Carpenter som neppe når teten lørdag. Da blir det sjanseartet. Tja, sier vi. 12 Support Vacation har en fryktelig speed når hun får lifte med. Formkusk Solberg finner løsninger med de fleste hestene han kjører om dagen. 7 Odysseus årsdebuterer, men har trukket et vondt spor og trenger trolig løp i kroppen.
Rangering V75-1: A: 5 B: 1-10-9 C: 12-6-7-2-3-11-8-4

V75-2 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Han så riktig så fin ut, begavede 12 Moe Svarten i debuten for revitaliserte Jan Martin Bjerring. Fra dødens så det ikke ut som den godeste Bjerring kjørte en meter og selv om tolvtespor er uggent, setter vi kapasitetstraveren først i dette flotte sprintløpet som er åpent. Moe Svarten er dessverre blitt strøket.

Lars Anvar Kolle melder om fine treningsjobb med 2 Slåttodin som sannsynligvis er tethesten her. Moe Odin-sønnen har svært korte formtopper, men er veldig bra når han er på topp. Seks seire på kun elleve forsøk i fjor forteller om en hest som liker å være først. Slåttodin blir vårt førstevalg nå som Moe Svarten er blitt strøket. 8 Norheim Odin er også strøket (var vår tredjehest i dette løpet). 5 Bings Smokken settes da inn som andrevalg. Smokken var forbedret igjen sist og er samtidig kjapp i vei.

Garderingshester ellers er 11 Trygfaks (men ellevtespor trekker ned). 4 Emse Kongen møter helt andre hester nå, og både 6 Anders Knekten og 10 Bo Jular var helt sjanseløs mot Moe Svarten sist. 9 Jerker Vinn V.H. har ingen fordel av sprint, og fungerte overhodet ikke sist. Det har altså kommet to svært sentrale strykninger i dette løpet, og da gjelder som kjent reservehestsystemet.
Rangering V75-2: A: 12 B: 2-5 C: 11-10-6-9-4-1-3-7

V75-3 - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
Ny tung favoritt på farten her i den tredje avdelingen, i form av Olav Mikkelborgs meget formsterke 6 Shaman Star M. Blåste til tet fra åttendespor på Klosterskogen sist i V75 og vant sprettlett. Står faktisk med tre strake V75-seire, men nå er distansen 2600 meter og ingenting vokser inn i himmelen. Han må nesten settes først, men vi er ikke så sikre på at 500 meter lenger løp er en fordel og må spekulere.

Først og fremst med formsterke 5 Kendrick J.R. som galopperte seg bort fra start i seiersløpet til Shaman Star M. sist. Har ellers vist knallform og distansen skal ikke være noe minus. 9 Super Fest Boy har heller ikke noe mot distansen. Var sjanseløs mot Shaman Star M. sist, men Ulvik-hesten holder absolutt toppform og kan vinne. 2 Strong Forte møter bedre hester nå enn i sine to seiersløp. Men har trukket et flott startspor og er i form. Garderingskryss. 10 Juliano Rags har blitt bortkjørt og nedkjørt i sine to siste starter. Brækken-traveren har veldig fin kapasitet og er neppe sjanseløs her heller.

4 Antonio D,Estino galopperte i tet som klink vinner sist. Har flott kapasitet, men er usikker og møtet tøff motstand nå. 1 K.N. Wind står flott til og kan smyge med, mens 12 Super Fighter igjen har vært uheldig i sportrekningen. Formen er helt på topp også der i gården.
Rangering V75-3: A: 6 B: 5-9-2-10 C: 4-1-12-7-3 D: 8-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V75-4 - Kaldblodshopper. 2140 meter voltestart.
Lørdagens spillenøtt dette og mye rart på farten. På forhånd ser det ut som tilleggshestene har de beste betingelsene her. Trønderhoppa 12 Eng Glupa står med 99 500 kroner på konto og når løpet er stengt for hopper over 100 000 kroner er hun ihvertfall perfekt meldt. Har vunnet tre av sine fem siste løp (inkludert V75-seier på Leangen like før jul). Men er også galopplysten. Holder hun seg på beina skal det være bra seierssjanse sammen med gjestekusk Geir Vegard Gundersen.

15 Løset Moemi tåler å gjøre en god del selv. Ga opp etter et tøft løp sist, men var solid vinner nest sist. Med klaff underveis kan Gjøvik-hoppa være vinneren. 4 Tembla har neppe fordel av full vei, men nå setter Tom Erik Solberg seg opp på den formsterke dama. Det er ikke umulig at Solberg rister det lille ekstra ut av hoppa. Motstanden er overkommelig.

13 Halling Riga tapte 40 meter fra start nest sist, men gjorde en formidabel sisterunde. Sist var hoppa uheldig. Bak disse er det svært uoversiktlig og dette er et skummelt løp.
Rangering V75-4: A: 12 B: 15-4 C: 13-2-5-6-10-11-14 D: 9-3-8-7

Klikk her for å se våre DD-tips til Bjerke

V75-7 - Kaldblodshester. Sølvdivisjonen. 1640 meter voltestart
En strålende V75-finale og hvem sitter i front ut av den første svingen. Vi tror det er bra mulighet for at Eirik Høitomt sitter der med 6 Jærvsø Ole som gjorde et veldig fint løp på Klosterskogen sist. Kunne ikke svare smygkjørte og formtoppede Prins Marius på de siste metrene, men avviste meget gode Alm Taragon i kampen om andreplassen. Sprint er neppe noe minus og fra tet blir ikke Jærvsø Ole lett å hanskes med.

3 Dragon ble i følge Lars O. Romtveit felt av banen sist, da hesten forsvant i dundrende galopp. Kanongod da han beseiret Tekno Odin nest sist og Dragon er god nok til vinne. Det ser ut som en steintøff oppgave for seiersmaskinen 15 Alm Taragon å hente 20 meter på flere veldig gode strekhester. Men startsporet er bra og trolig hjalp løpet sist på. Vi kan ikke sage en slik vinnerhest.

7 Våler Best hadde trolig slått både Jærvsø Ole og Alm Taragon sist på Klosterskogen hadde han ikke galoppert ut av den siste svingen. Nå blir det ikke siste indre, men Våler Best er i knallform og skal ikke overses. Til tross for at det veldig mange bra hester på farten i avslutningsløpet, tror vi vinneren er blant disse fire.
Rangering V75-7: A: 6 B: 3-15-7 C: 8-11-14-5-4-13-9-2 D: 1-12-10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.