*Nettavisen* Sport.

Tøff EM-trekning for Norge

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Håndballjentene møter Frankrike og Ungarn i EM.

05.06.10 20:04

Lørdag ble trekningen av gruppene for kvinnenes håndball-EM i desember unnagjort, og de norske jentene må belage seg på tøff motstand i sluttspillet som arrangeres av Danmark og Norge.

I gruppe D ble Norge trukket sammen med Ungarn, Frankrike og Slovenia, der spesielt de to første lagene kan by på vanskelige kamper i Håkons Hall på Lillehammer.

Etter trekningen uttalte landslagssjef Thorir Hergeirsson at han var forberedt på å ta hvilket som helst lag i sin gruppe, ifølge håndballforbundet.

Samme dag som trekningen tok håndballjentene for øvrig en ny seier over rivalene og medvertene fra Danmark, etter 25-24 i jubileumskampen i Odense.

Midtveis i første omgang ledet Norge 10-4, men lot danskene komme mer og mer inn i kampen.

Stillingen ved pause var 17-13 til de norske jentene, og utover i andre omgang ble ledelsen spist opp. Fire minutter før slutt klarte Danmark å utligne til 24-24, men Norge holdt unna de siste minuttene, og stakk altså av med seieren til slutt.

- Det er alltid kjekt å vinne håndballkamper, spesielt mot Danmark. Vi viste god innsats, men variabelt spill, sa landslagssjef Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Norge har vunnet de sju siste kampene mot Danmark, og har ikke tapt for nabolandet på de sju år.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.