Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøff kamp for fotballen i EU-systemet

Den europeiske fotballen står foran en svært viktig kamp. Ikke på banen, men i EU-systemet.

Et EU-direktiv kan tvinge idretten til å bli jevnstilt med all annen kommersiell virksomhet, og dersom det skulle bli slik, er lederne i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) redd for at det kan bli kroken på døra for idretten og svært mange idrettsforbund, melder NTB-TT.

Det er et utspill fra EU-kommisjonær Viviane Reding som skaper uro og frykt i UEFA. Hun stiller spørsmål ved at idretten har opprettet egne lover og regler, samt at store penger fra TV-avtalene aldri kommer ned på grasrotnivå.

I Sverige hilser idrettsminister Mona Sahlin forslaget om å inkludere idrettsspørsmål i EU velkommen. Det gjør også italienerne, som har formannskapet fram til nyttår. Italienerne håper idretten skal være en fullverdig del av EU-systemet innen landet må gi formannsklubben fra seg, men så fort går det trolig ikke.

De siste årene, fra 2000, er det Nice-direktivet som har gitt idretten en særstilling, slik at den har "klart seg" innen EU-systemet. Dersom det kommer et nytt direktiv, som sidestiller idretten med all annen kommersiell virksomhet, frykter mange idrettsledere at særlig små klubber og lag vil få store problemer.

Innen parlamentsvalget i EU i juni neste år skal det nye direktivet for idretten være på plass. Først da vil idrettsfolket få vite hva framtiden bringer.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!