*Nettavisen* Sport.

Tøff ligadebut for Doffen

Kristofer Hæstad var direkte skyld i et baklengsmål i sin Premier League-debut. Men Wigan-manager Paul Jewell tok nordmannen i forsvar etter 0-4-tapet for Chelsea.

13.01.07 20:43

CHELSEA - WIGAN 4-0: Etter en grei førsteomgang, fikk "Doffen" merke engelsk fotballs hardkjør etter pause. Chelsea skrudde opp tempoet og den norske midtbanekrigeren løp mer og mer mellom, på linje med sine lagkamerater.

Etter en drøy time ble Hæstad presset til å spille ballen bakover på egen banehalvdel, pasningen var hakket upresis og sendte i stedet Chelsea Arjen Robben helt alene med keeper. Den flyvende hollenderen gjorde ingen feil og satte inn 2-0 for Chelsea mens Hæstad holdt seg for hodet.

Det var ikke akkurat slik Hæstad hadde lyst til å vise seg fram i sin Premier League-debut.

Byttet ut

Etter 73 minutters spill gikk en slukøret Hæstad av banen og ble byttet ut med Denny Landzaat, like etter at Wigan-keeper Chris Kirkland hadde gjort en fæl tabbe og gitt Chelsea 3-0.

Kommentatorene på engelsk TV sa at Hæstad startet kampen bra, men at han fikk kampen ødelagt for å hatt direkte skyld i Chelseas 2-0-scoring. Det er vanskelig å være uenig i den vurderingen. Så blir det spennende å se om Hæstad fortsatt har manager Paul Jewells tillitt når laget spiller hjemme mot Everton neste helg.

Jewell skyldte på kollektivet

Etter kampen ville ikke Jewell legge skylden på Hæstad:

- Hæstad var veldig skuffet over tabben som førte til det andre målet, sa Jewell til Sky Sports. - Men vi må håndtere tapet kollektivt. Vi gjør alle tabber. Jeg vil ikke legge skylden på enkeltspillere.

Samtidig var Jewell klar i sin tolkning av kampbildet:

- Da vi ga bort det andre målet, så var kampen over. Å komme til Stamford Bridge er vanskelig nok, om du ikke skal gi bort mål samtidig.

Chelsea tilbake

Etter flere svake kamper i ligaen (og én i ligacupen), vant Chelsea for første gang siden 23. desember. Dermed holder de fremdeles trykket på Manchester United på toppen av tabellen. Med Arjen Robben tilbake i storslag, og en Didier Drogba som fortsetter å pøse inn mål (14 ligamål nå), kan Chelsea få en sterk innspurt utover vinteren og våren.

En større test enn Wigan venter neste lørdag: Borte mot hjemmesterke (vel, i ligaen i det minste) Liverpool.

Tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel fikk 10 minutter som innbytter for Chelsea og rakk å vise fram et par lekre detaljer på midtbanen - blant annet den målgivende pasningen til Drogba. Men med Lampard, Ballack, Essien og Makelele å konkurrere med i den posisjonen, blir det nok med innhoppene for nigerianeren inntil videre.

For Doffen handler det mer om å glemme Chelsea så fort som mulig - og tenke på neste mulighet i Wigan-trøya.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.