Tøff motstand venter Norge

Foto: Morten Holm/Scanpix

Norge slo Ukraina ut av Davis Cup i helgen, men i neste runde blir det tøffere for tennislandslaget, for da venter Ungarn på hjemmebane i Budapest.

3-2 seieren over Ukraina i den første runden i euro/afrikansk sone av årets Davis Cup var klar allerede lørdag, da Jan Frode Andersen og Stian Boretti vant doublekampen. Da hadde det norske laget sikret seg en uinntagelig 3-0 ledelse. Derfor gjorde det ikke noe at det ble tap i søndagens to singlekamper.

Søndag spilte de norske herrene med senkede skuldrer.

- Jo, på avslutningsdagen i dag spilte vi totalt avslappet, sa Davis Cup-kaptein Anders Håseth til NTB søndag ettermiddag.

Han var i grunnen godt fornøyd med alle spillerne sine i helgen, men framhevet spesielt Stian Boretti, som slo Ukrainas bestemann i singlekampen fredag.

Betyr mye
- Vi var godt forberedt til denne kampen mot Ukraina, og seieren var absolutt ikke uventet, selv om vi visste at ukrainerne ville selge seg dyrest mulig, sa Håseth.

Han la til at seieren betyr mye for norsk tennis, for nå er laget sikret å holde seg i gruppen, som har vært tøff i alle år.

- Dersom vi skal rykke opp må vi slå Ungarn, og det kan nok bli i tøffeste laget. Det må vi bare innse, sa Anders Håseth etter de fem kampene i riksanlegget på Hasle.

Fram til neste runde i Davis Cup, i slutten av juli, skal de norske herrespillerne forberede seg i individuelle ATP-turneringer, og da er det første og fremst Stian Boretti og Jan Frode Andersen det er snakk om. Det er bare de av de norske spillerne som er ranket i systemet til Det profesjonelle tennisforbundet (ATP).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.