Gå til sidens hovedinnhold

Tøff start for Haugen

Landslagskeeperen vrakes i serieåpningen i KHL.

Den norske landslagskeeperen i ishockey, Lars Haugen, ser fram mot en tøff sesong i den russiske KHL-klubben Dinamo Minsk. Laget serieåpner borte mot Dinamo Riga torsdag kveld, og nordmannen får ikke starte i målet for russerne i åpningskampen.

Laget har mistet flere sentrale spillere siden forrige sesong, men Haugen er tror han må knive hardt med keeperkollega Kevin Lalande gjennom hele sesongen.

Krig på trening
- Det er en krig på trening hver dag. Vi vil begge vise oss fram for trenerne og de andre spillerne. Det blir nok en rullering hvor den av oss som er best får starte, sier Haugen til NRK.no.

Haugen sier at laget er svakere siden forrige sesong og tror han vil få flere skudd mot seg per kamp denne sesongen. Haugen går inn i sin tredje sesong i Dinamo Minsk og sier at han trives godt i byen selv om han har hatt mye motgang og slitt med spilletid.

To gode målvakter
Keepertreneren i Dinamo Minsk, Peter Jaroz, mener laget har to svært gode målvakter som kommer til å presse hverandre gjennom hele sesongen.

- Haugen jobbet hardt på treningsleiren for sesongen. Vi har ikke det beste laget i serien og derfor blir keeperne viktig, sier Jaroz til NRK.no.

Haugen ble hentet til KHL-klubben i 2011, men ble sendt til Sjakhtar Soligorsk i den hviterussiske ligaen i 2011/12-sesongen.

KHL (Kontintental Hockey League) består av lag fra 28 ulike nasjoner. 21 av lagene i serien er russiske, og Haugens Dinamo Minsk er den eneste hviterussiske klubben.

I tillegg til Russland og Hviterussland, består KHL av lag fra Kroatia, Kasakhstan, Latvia, Ukraina, Tsjekkia og Slovakia.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken