*Nettavisen* Sport.

Tøff start på året

Foto: SCANPIX

Paul «Magic Man» Malignaggi glemte tryllekunstene sine under helgens tittelkamp.

06.01.08 18:28

Det var lite magi å spore da Paul "Magic Man" Malignaggi forsvarte sin IBF-tittel i lett-weltervekt (63,6 kilo) i Atlantic City søndag morgen norsk tid. 27-åringen har imponert i flere av sine kamper de siste årene og tipses av mange som den neste amerikanske superstjernen i boksesporten, men denne gangen ble han i beste fall seende ordinær ut mot 6-1 underdogen Herman Ngoudjo.

Frem og tilbake
Malignaggi åpnet sterkt i det som var hans første tittelforsvar og årets første store tittelkamp. Med lynraske slag og fotarbeid sikret han seg duellens to første runder, men så ut til å miste mye av overtaket i tredje da den urangerte utfordreren fant den riktige avstanden og timingen som tillot at også han var i stand til å treffe sin motstander - både godt og ofte.

Etter noen runder med kniving om overtaket kom kampens mest dramatiske øyeblikk i sjuende, da Ngoudjo rystet mesteren og satte alle kluter til for å avgjøre kampen på knockout. Kun erfaring gjorde at Malignaggi klatre å holde seg på bena og fullføre runden.

En forsiktig Malignaggi bokset smart og samlet poeng i de påfølgende rundene før han igjen ble tvunget over på defensiven og gjort til en nærmest stakkarslig figur da Ngoudjo på nytt tråkket på gassen satset alt i ellevte og tolvte.

IBF-mesteren hadde imidlertid vunnet nok runder underveis til han kom ut i pluss hos poengdommerne ved fullført distanse. Alle tre hadde Malignaggi som vinner med siffer henholdsvis lydende 117-111, 116-113 og 115-113.

Ikke fornøyd
Poengavgjørelsen over Ngoudjo var Malignaggis tjuefjerde seier i løpet av tjuefem kamper, men gleden han viste da han tok tittelen fra Lovemore N'Dou i fjor var ikke å se.

- Det var ikke min beste prestasjon, men jeg føler at jeg vant kampen, uttalte New York-bokseren etter å ha blitt annonsert som vinner.

Ngoudjo var derimot fornøyd med innsatsen sin, men desto mer misfornøyd med avgjørelsen:

- Jeg synes jeg hadde kontrollen i kampen, men jeg hadde tre amerikanske poengdommere mot meg, sa kanadieren som opprinnelig kommer fra Kamerun. Ngoudjo kom inn i kampen med en 16-1 kampliste.

Hatton-aktuell
Paul Malignaggi nevnes nå som en aktuell motstander for britiske Ricky Hatton. Den populære amerikaneren har nemlig tilhengerskaren som gjør en eventuell kamp mellom de to til en megamatch på begge kontinenter. Arenaen Madison Square Garden i New York sies å være et aktuelt åsted for kampen som kan finne sted i løpet av 2008.

Ring Magazine rangerer Malignaggi som nummer to i vektklassen der Hatton er verdensmester.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.