Gå til sidens hovedinnhold

Tøffe stigninger venter for landslaget

De norske deltagerne i Tour de l'Avenir ser frem mot mer kupert terreng på de kommende etappene.

Rabobank-ryttere fra både Nederland og Australia har dominert de første etappene av Tour de l'Avenir. Moreno Hofland (Nederland/Rabobank CT) vant mandagens etappe, mens Rohan Dennis (Australia/Rabobank CT) kjørte seg inn i ledertrøyen.

Den andre etappen av «ungdommens Tour de France» ble også farget oransje av laget fra Nederland. Wouter Wippert vant etappen i en masspurt foran Moreno Hofland, mandagens etappevinner. Filippo Fortin (Italia) ble nummer tre. Fortin forhindret dermed en nederlandsk storeslem, Raymond Kreder tok nemlig fjerdeplassen i spurten.

I sammendraget har Nederland Hofland og Tom Dumoulin på fjerde og femte. 35 og 40 sekunder bak lederen Rohan Dennis. Det skal sies at Nederland kjører ut sin største stjerne Wilco Kelderman, som vant Tour of Norway tidligere i år.

Norge har ikke markert seg på samme måte. Resultatene har uteblitt for de norske ungguttene, men skal vi tro rapportene fra den norske leiren er det bare et spørsmål om tid før en nordmann topper listene i Frankrike.

- Vi kjører godt underveis, selv om det ikke vises på resultatlistene, forteller sportsdirektør Olav Alekdsander Benjaminsen til procycling.no.

De første etappene har ikke passet de norske rytterne veldig godt. Jo mer kupert det blir, jo bedre vil de norske rytterne kjøre, tror Benjaminsen.

- Etappene som kommer nå inneholder mer kupert terreng, det vil passe oss ganske bra, sier sportsdirektøren.

- Bommet på bruddet
Rittet startet godt for Norge. Sammenlagtkandidatene Bjørn Tore Hoem og Vegard Stake Laengen kom seg gjennom prologen uten å tape mye tid. Mandagens første etappe var ikke like lystig.

- I går bommet vi på slutten da det gikk en gruppe på syv mann, det skulle vi hatt med folk, innrømmer sportssjefen.

- I dag skulle vi prøve å være enda mer offensiv og virkelig prøve å gå avbårde i det første bruddet. Det gikk omtrent fem mil før bruddet rev seg løs. Frem til da var vi med på det meste, men ingenting av det vi var med på fikk lov til å gå, forteller Benjaminsen.

Joker Merida-guttene Vegard Stake Laengen og Vegard Robinson Bugge kom seg med i et bruddforsøk senere på etappen, men de ble kjørt inn igjen.

Det er nå avgjørelsen faller
- I morgen (3. etappe) og på den femte etappen er det ganske harde avslutninger. Det er da sammendraget vil bli avgjort, spår Benjaminsen.

Onsdag skal rytteren over Col de la Croix (1. kategori) under to mil før målgang, mens fredagens etappe har målgang opp til La Salève (1. kategori).

- De skal passe oss bra, mener han.

Vegard Stake Laengen, som har uttalt at han vil avslutte løpet blant de tre beste i sammendraget, og Bjørn Tore Hoem forventes å være de beste norske rytterne i sammendraget. De må virkelig henge med opp Col de la Croix, sjefen mener det er fult mulig.

- De virker ganske spreke og har trent bra inn mot dette løpet. De gutta har ikke kjørt så mye løp i det siste, så de trenger noen løp for å komme i gang, komme i rittmodus igjen, avslutter sportsdirektøren.

Resultater, 2.etappe
1. Wouter Wippert (Nederland) 3.51,29
2. Moreno Hofland (Nederland) samme tid
3. Filippo Fortin (Italia) s.t.
4. Raymond Kreder (Nederland) s.t.
5. Jan Keller (Sveits) s.t.
6. Tim De Clercq (Belgia) s.t.
7. Niklas Arndt (Tyskland) s.t.
8. Nairo Quintana (Colombia) s.t.
9. Romain Bardet (Frankrike) s.t.
10. Esteban Chavez (Colombia) s.t.
...
28. Sven Erik Bystrøm (Norge) s.t.
45. Vegard Stake Laengen (Norge) s.t.
51. Vegard Robinson Bugge (Norge) s.t.
60. Bjørn Tore Hoem (Norge) s.t.
94. Johan Fredrik Ziesler (Norge) +14,02
105. Filip Eidsheim (Norge) +19,26

Sammenlagt
1. Rohan Dennis (Australia) 8.10,51
2. David Boily (Canada) +24
3. Georg Preidler (Østerrike) +35
4. Moreno Hofland (Nederland) s.t.
5. Tom Dumoulin (Nederland) +40
6. Jakub Novak (Tjsekkia) +44
7. Hugo Houle (Canada) s.t.
8. Romain Bardet (Frankrike) +46
9. Michael Valgren (Danmark) +48
10. Dmitri le Boulch (Frankrike) +49
...
19. Bjørn Tore Hoem (Norge) +56
31. Vegard Stake Laengen (Norge) +1,02
56. Sven Erik Bystrøm (Norge) +1,15
75. Vegard Robinson Bugge (Norge) +1,51
89. Johan Fredrik Ziesler (Norge) +15,04
102. Filip Eidsheim (Norge) +20,43

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken