Ekeberg: La det være skrevet med en gang, motbakkeløpet med lengste etapper fra helt nede ved Gamlebyen og Ekebergrestauranten er jammen ikke for sveklinger, det beviste omlag 80 utøvere i strålende vær sist torsdag.

Kommet for å bli

Motbakkeløpet er blitt til en meget kjærkommen tradisjon for utøvere av Bækkelagets SK - og hvert år siden 2006 har klubbens slitere strevd seg opp bakkene mot Brannfjelltoppen.

To av de som imponerte i bakkene var venninnene Jennie Harlem (8 1/2) og Felicia Andresen (9).

Begge to klarte kunstykket å stråle som en sol etter å ha forsert løypa, en gedigen prestasjon i seg selv;

– Dette var jo barekjempegøy, men jeg ble virkelig sliten - det føltes nesten som om at jeg hadde svelget glasskår, så tørst var jeg underveis, sier Jennie etter sitt aller første motbakkeløp.

– Men, dette skal jeg være med på igjen - for ikke noe smakte så godt som å komme til toppen for så å få pølser og brus, stråler Jennie til Nordstrands Blad.

Fikk helt sjokk

Klubbvenninne Felicia Andresen deltok også for første gang og hadde følgende kommentar etter kraftprøven;

– Jeg trodde løypa var kortere og jeg fikk helt sjokk underveis, forklarer Felicia med et stort smil og legger til;

– Selv om det var veldig slitsomt så var det mest gøy og jeg angrer ikke på at jeg ble med, jeg skal helt sikkert delta neste år også, avslutter Felicia.

Danskene best

Årets vinner ble danske Jeppe Ruud (26) som løp på tiden 16 minutter og 21 sekunder.

Rekorden innehas også av en danske, nemlig Mikkel Lund. Han løp på 15.42 minutter i 2006. Ergo så beviser de to danske orienteringsløperne at de behersker de norske motbakkene.

Raskeste opp fra Ekebergrestauranten var 14-åringen Simen Svenningsen Hjelle, på den solide tiden 11:09.

Skal være morsomt

Arrangør Christian Steen Eriksen vektlegger at dette løpet først og fremst skal handle om én viktig ting;

– Dette løpet skal være et uformelt, men morsomt løp, der idrettsgleden står i fokus. Det synes jeg så absolutt å spore blant alle deltakerne i dag. Jeg må også få si at det var ekstra hyggelig å se så mange ivrige utøvere som stilte opp, avslutter en meget fornøyd arrangør til Nordstrands Blad.