*Nettavisen* Sport.

Tøft for Liverpool i Spania

Deportivo La Coruña har fortsatt ikke vunnet i Champions League denne sesongen. I kveld tar de imot et skaderammet Liverpool. Les alt om kveldens kamper her.

03.11.04 13:48

Olympiakos - Monaco
Georgios Karaiskakis, kl 20.45
Vårt tips: 1-1

Olympiakos fikk sitt første tap i Champions League mot Monaco sist og er revansjesugne foran returmøtet i Aten. Har Anastasios Pantos og Predrag Djordjevic tilgjengelig igjen etter skader.

Også Monaco har skadefritt mannskap. Den langtidsskadde spissen Shabani Nonda er tilbake og gir trener Didier Deschamps flere valg offensivt. Hassan El Fakiri er med i Monacos tropp.

Begge lag vil være godt fornøyd med å unngå tap. Uavgjort er derfor det mest naturlige resultatet.

Deportivo La Coruña - Liverpool
Riazor, kl 20.45
Vårt tips: 2-0

Deportivo La Coruña står uten seier på sine tre første kamper i Champions League og må ha tre poeng for å henge med i kampen om en sluttspillplass. Har midtbanespilleren Sergio på plass igjen etter suspensjon.

Liverpool må klare seg uten viktige Steven Gerrard og Djibril Cissé. Det gjør at trener Rafa Benitez trolig åpner veldig forsiktig med Milan Baros som enslig spiss. Vil nok være veldig godt fornøyd med ett poeng.

Hjemmelaget må seier og vi tror de takler presset mot et svekket Liverpool.

Dinamo Kiev - Real Madrid
Valery Lobanovskiy stadion, kl 20.45
Vårt tips: 1-1

Vertene har forsvarstrøbbel før oppgjøret mot stjernegalleriet til Real Madrid. Goran Gavrancic og brasilianske Rodolfo er begge skadet, men sistnevnte har et håp om å bli klar til kveldens kamp. Ukrainerne har spissen Diogo Rincon tilbake etter å ha stått over helgens ligakamp.

Forsvarsproblemer for Real Madrid også. Walter Samuel er ikke med til Ukraina på grunn av en kneskade. Heller ikke Jonathan Woodgate er friskmeldt. I tillegg til de to midtstopperne er David Beckham ute.

Dinamo Kiev går for seier for å få et overtak på Real Madrid, men Los Galacticos virker å være på gang. Vi holder en knapp på uavgjort.

Roma - Bayer Leverkusen
Stadio Olimpico, kl 20.45
Vårt tips: 3-1

Roma er uten Daniele de Rossi og Christian Panucci som begge ble utvist da romerne mistet hodet i oppgjøret i Leverkusen sist. Heller ikke Antonio Cassano er med. Han er ikke med i troppen etter en ny krangel med trener Luigi Del Neri. Men Roma viste storform med 5-1 over Cagliari i helgen.

Bayer Leverkusen har overbevist til nå i Champions League og går offensivt til verks selv på bortebane. Går ut i 4-3-3 med Andrej Voronin tilbake på laget.

Roma må vinne ellers er europacupeventyret over for denne gang. Dersom de klarer å holde seg disiplinert bør det gå veien.

Bayern München - Juventus
Olympiastadion, kl 20.45
Vårt tips: 0-0

Bayern München er revansjesugne etter tapet i Torino sist. Har Torsten Frings, Andreas Görlitz, Hasan Salihamidzic og Owen Hargreaves tilbake, men er fortsatt uten Zé Roberto, Jens Jeremies, Roque Santa Cruz og Sebastian Deisler.

Juventus kan tangere rekorden i kamper uten baklengsmål dersom de holder buret rent i kveld. David Trezeguet og Jonathan Zebina er begge ute, mens Alessandro Del Piero er usikker.

Juventus vil nok forsvare seg med nebb og klør. Ett poeng kan være nok til å sikre avansement til sluttspillet.

Maccabi Tel Aviv - Ajax
Ramat Gan stadion, kl 20.45
Vårt tips: 0-2

Hjemmelaget har ingen skadeproblemer. Avi Strool, Erez Mesika og Ishmael Addo er alle tilgjengelige igjen for trener Nir Klinger.

Ajax har åpnet sesongen svakt i den hjemlige serien og alt annet enn seier i denne kampen vil nærmest bety farvel til sluttspillet i Champions League. Må klare seg uten Bogdan Lobont og Tomáš Galásek, mens Maxwell er usikker.

Ajax må vinne og skal være et mye bedre lag enn Maccabi. Vi holder en knapp på at de gjør jobben.

Manchester United - Sparta Praha
Old Trafford, kl 20.45
Vårt tips: 2-0

Roy Keane og Ruud van Nistelrooy er begge tilbake etter å ha sett Manchester Uniteds tap mot Portsmouth fra tribunen. Dermed kan det bli duket for van Nistelrooy og Wayne Rooney sammen på topp igjen.

Sparta Praha stilte med fem mann på midtbanen i oppgjøret i Praha sist. Da klarte de å forsvare seg til 0-0. Vil trolig forsøke samme taktikk på Old Trafford i kveld, med Tomáš Jun som enslig spiss.

Manchester United trenger tre poeng og skal være såpass mye bedre enn Sparta Praha at de skal klare det greit.

Lyon - Fenerbahce
Stade de Gerland, kl 20.45
Vårt tips: 3-2

Lyon imponerte med 3-1 borte mot Fenerbahce, men det betyr ikke at hjemmemøtet blir enkelt. Kaptein Claudio Caçapa pådro seg en kneskade i helgen og er ute i to måneder. Han blir erstattet av Lamine Diatta. Også Sylvain Wiltord må stå over kampen på grunn av skade.

Ingen skadeproblemer for Fenerbahce. Midtbanestjernen Alex får en ny sjansen til tross for flere svake kamper i det siste. Går offensivt ut med brasilianeren like bak spissduoen Pierre van Hooydonk og Márcio Nobre.

Fenerbahce trenger seieren, men Lyon kan sikre seg en plass i sluttspillet med tre poeng. Vi tror vertene klarer brasene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.