*Nettavisen* Sport.

Tøft for Mats og Mathis

Foto: Øijord, Thomas Winje (NTB scanpix)

Mats Rosseli Olsen og Mathias Olimb står overfor en tøff bortekamp mot HV71 torsdag kveld.

31.01.13 13:34

Sportspills meny torsdag:
Deadline Day: Vi følger overgangsvinduet fortløpende

V4 Bollnäs: En herlig banker

Torsdagens langoddsprogram er i all hovedsak viet ishockey. Det spilles hockey i Eliteserien her hjemme, i Sverige er det full runde både i Eliteserien og i Hockeyallsvenskan. I Finland er det full runde i Eliteserien og det er en rekke NHL-kamper på programmet. I Championship skal Leicester prøve å sende Wolverhampton enda lenger ned i elendigheten og i tillegg spilles det litt cupfotball i både Nederland og Spania.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Vitesse - Ajax H 4,00

Kvartfinale i den nederlandske cupen. Disse lagene møttes også i serien sist søndag og en liten halvtime før slutt ledet Ajax 2-0, men en fantastisk snuoperasjon av hjemmelaget gjorde at Vitesse vant 3-2. Vitesse avanserte dermed til 4. plass på tabellen (38 poeng) og har kun to poeng opp til Ajax. Toppscorer Wilfried Bony (16 seriemål) er opptatt med Afrikamesterskapet og ikke med i kveld (var heller ikke med søndag). Ajax på sin side må unnvære velkjente Ryan Babel og Kolbeinn Sightorsson. Hvordan Ajax kan være priset til 1,60 i odds og seier til Vitesse betales med 4,00 i odds er ikke lett å begripe. Vitesse vant altså tilsvarende seriekamp søndag og 4,00 for ny hjemmetriumf ser meget forlokkende ut og må være dagens soleklare langskudd.

Dagens avslag
Leicester - Wolverhampton
Man kan mene mye om Wolverhampton denne sesongen og det er lite som har gått på skinner. Leicester er inne på direkte opprykk i øyeblikket og ser sterke ut for tiden. Men derfra til å forsvare 1,40 i odds på hjemmelaget i notorisk ustabile Championship er det langt. Dette må være torsdagens aller dårligste spilleobjekt.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
Oskarshamn - Malmö Redhawks
Hockeyallsvenskan i Sverige. Forutsetningene er slik. De tre øverste lagene i serien går direkte til kvalserien (sammen med de to nederste lagene i Eliteserien). Lag nummer fire til sju på tabellen møttes i playoff for å avgjøre hvilket lag som får den sjette plassen (Rögle gikk gjennom en slik playoff sist sesong og skaffet seg som kjent plass i Eliteserien). Oskarshamn ligger i øyeblikket på 8. plass med 65 poeng, mens Malmö ligger på 9. plass med 60 poeng. Mora inneholder i øyeblikket 7. plassen med 67 poeng. Det gjenstår 11 serierunder.

Hjemmelaget viste kanonform sist da de smadret nevnte Mora 6-1 på bortebane og står med fine 5-0-3 på sine åtte siste. I forrige hjemmekamp ble formsterke Södertälje slått 3-2 etter forlengning og det var samtidig Oskarhamns fjerde strake hjemmetriumf. De tre foregående borte (forut for Mora-kampen) er alle tapt med ett mål.

Betydelig verre til står det med Malmö som står med sju strake tap og er i ferd med å miste muligheten til playoff. Presterte å tape 1-2 hjemme for tabelljumbo Karlskrona sist. I etterkant av den kampen har det vært avholdt krisemøte i Malmö, men det spørs om det hjelper, all den tid det er sju poeng opp til Mora når kun ti serierunder gjenstår.

Lagene har møtt hverandre tre ganger denne sesongen. Begge oppgjørene i Malmö endte med hjemmeseier, mens den ene kampen som er spilt i Oskarshamn endte med seier til Oskarshamn. Joakim Hagelin og Linus Morin er de eneste spillerne på skadelisten for Oskarshamn i kveld.

Det handler om oddspill dette og hadde vi snudd denne kampen og gitt Malmö hjemmebane mot et like formsvakt Oskarshamn, hadde trolig oddsen på hjemmeseier vært rundt 1,60. I kveld betales hjemmeseier med sjenerøse 1,95 (var opprinnelig 2,10) i odds og da må vi bare "klabbe" til. Denne må spilles, men dessverre er ikke singelspill mulig på denne kampen og da må vi kombinere.

HV71 - Frölunda
Tre strake seire for tabelltoer HV71 nå som har fire poeng opp til serieleder Skellefteå. Skellefteå som vant toppkampen mot nettopp HV71 fjerde sist (4-2 i Skellefteå). Seks seire på sju siste hjemmekampen i Jönköping (tapet kom mot Färjestad 10. januar)

Variable Frölunda røk stygge 1-6 for Modo tirsdag og er på 7. plass med sine 68 poeng. Det er 17 poeng ned til Växjö Lakers på 9. plass, så sluttspillplassen er nok sikret. Fem av de sju siste kampene er gått til forlengning. Borte er blitt meget uforutsigbare 2-2-2 på de seks siste etter ordinær tid.

Ett møte har det vært mellom lagene i Jönköping denne sesongen, den kampen vant HV71 2-1. Hjemmelaget går selvsagt på en smell fra tid til annen, men vi har god tro på at Hv71 tar sin sjuende hjemmeseier på de siste åtte hjemme i kveld. Oddsen på hjemmeseier er på 1,60 og det er som det må være.

Vi kombinerer seier til Oskarshamn med seier til HV71 og får dermed en totalodds på 3,12 og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 216 HV71 - Frölunda 1,60 3,90 3,40
Kamp 220 Oskarshamn - Malmö 1,95 3,90 2,45
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.