Verst utgangspunkt har RBK. Trønderne havnet forrige uke tidlig bakpå og tapte 0-1 for St. Johnstone hjemme på Lerkendal. Ingenting annet enn seier i Skottland torsdag vil være godt nok.

- Ja, Rosenborg må jo score nå, så de må fram på banen. Det kan bli skummelt hvis de åpner seg for mye i begynnelsen. Samtidig må jo RBK ha to mål uansett for å gå videre, så det er ingen krise om St Johnstone skulle få ett mål, sier Rosenborg-legenden Roar Strand til klubbens nettsted.

Det vil være en strek i regningen for Rosenborg om europaligaeventyret tar slutt allerede i annen kvalifiseringsrunde. Forrige sesong gikk klubben ubeseiret hele veien til gruppespillet.

Må score
Strømsgodset reddet 2-2 på overtid i hjemmekampen mot ungarske Debrecen. Resultatet betyr at drammenserne trolig må vinne returoppgjøret for avansere til neste runde.

- Vi var heldige som klarte 2-2, men vi har satt oss i en posisjon som gjør det mulig for oss å gå videre. Vi kommer til å score mål i Ungarn, sa Godset-trener Ronny Deila etter kampen.

Lars-Christopher Vilsvik og Muhamed Keita er begge ute med skader, men Simen Brenne, Gustav Wikheim og Adama Diomande er meldt spilleklare til møtet med Debrecen.

Med 2-0-seier i sekken har Tromsø et solid utgangspunkt før returen borte mot aserbajdsjanske Inter Baku.

- Scorer vi et tidlig mål, må de ha fire, så da er mye gjort. Men kampen skal spilles og det er en 90 minutter lang kamp, så vi kan ikke satse på å score tidlig for så å legge oss bakpå, sier Magnus Andersen til Nordlys. Det var han som scoret TILs annet mål i første kamp.

- Forberedt på alt
Hødd slo kasakhstanske Aktobe fortjent 1-0, men 1.-divisjonslaget har hatt utenomsportslig problemer før returkampen. Nøkkelspillerne Akeem Latifu og Sivert Heltne Nilsen er begge blitt nektet visum og kan derfor ikke spille torsdag.

Trener Lars Arne Nilsen er innforstått med at laget hans får det tøft i Kasakhstan

- Vi prøver å forberede oss på absolutt alt mulig. Alt kan skje der nede, og det kommer til å skje mye rart før kampen sparkes i gang, sier Nilsen til Sunnmørsposten.

Etter torsdagens kamper gjenstår det en siste kvalifiseringsrunde og et omspill før europaligaens gruppespill. (©NTB)