*Nettavisen* Sport.

Tøft for Solbakken

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

FC København hadde PSV Eindhoven i kne, men nederlenderne reiste seg.

06.11.09 08:45

FC København tok ledelsen gjennom Jesper Grønkjær i sitt møte med PSV Eindhoven, men bortelaget utlignet om lag 20 minutter før slutt gjennom Balazs Dzsudzsak og klarte 1-1 i Parken.

- Vi ble nok litt slitne og klarte ikke å holde så godt fast i ballen, uten at de klarte å skape så mange sjanser. Vi var det beste laget i denne kampen og skapte de største sjansene på slutten, sier Ståle Solbakken til Viasat.

På tredjeplass
Solbakken var tidligere denne uka i Oslo for å signere en kontrakt med Norges Fotballforbund som norsk landslagstrener. Den jobben starter ikke før i 2012, og var neppe i tankene til den tidligere HamKam-treneren torsdag kveld.

1-1-resultatet betyr at FC København ligger på tredjeplass i gruppe K etter fire av seks runder, med fire poeng, og ligger fire poeng bak gruppeleder PSV og tre poeng bak Sparta Praha, som vant 3-2 borte mot bunnlag CFR Cluj.

Nå venter CFR Cluj i neste kamp. Det er en kamp FC København må vinne. I tillegg vil det være en fordel om PSV Eindhoven slår Sparta Praha, som er FCKs motstander i sjette og siste runde av gruppespillet.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Regjerende mester videre
Sjakhtar Donetsk, som vant den siste utgaven av Uefa-cupen, vant 2-0 mot Toulouse i Frankrike etter scoringer av Luiz Adriano og Oleksej Gay. Dette betyr at det ukrainske laget allerede nå er klar for avansement fra gruppespillet. Daniel Braaten kom inn som innbytter for Toulouse midtveis i andre omgang.

Werder Bremen er også sikret en plass blant de to beste i sin gruppe, etter 2-0-seieren over Austria Wien i Tyskland. Werder har ti poeng, mens Athletic Bilbao har sju poeng og tredjeplasserte Nacional Madeira kun har to poeng.

Benfica ydmyket Everton med hele 5-0 i Lisboa i forrige runde, og tok tre nye poeng mot samme lag i Liverpool torsdag kveld. Javier Saviola og Oscar Cardozo scoret bortelagets mål.

Benfica topper dermed gruppe I med ni poeng på fire kamper, mens Everton har andreplassen tross to strake tap og negativ målforskjell.

Les også om brødrene Riises duell i Roma: - Det hadde kanskje blitt scoring uansett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.