– Vi må kanskje sammen finne et tidspunkt der vi sier: «Erling, du bør ha et par minutters pause». Her må også Erling si sitt, sa Rose på en pressekonferanse torsdag før seriemøtet mot Leverkusen lørdag.

Haaland scoret fem landslagsmål på tre kamper den siste tiden. Rose smilte lurt da han noterte seg at det siste målet kom i det 93. minuttet av den siste kampen (mot Gibraltar).

– Så er det nok også slik at Erling får næring etter hvert eneste mål. De er så viktige for ham, sa Rose som bare gliste mens han snakket om Haaland.

Den norske angriperen har scoret hele elleve ganger (klubb- og landslag) siden den siste måneden.

På kun 15 landskamper har Haaland notert seg for 12 mål i den norske drakten.

Etter hat tricket, som var med å sikre Norge tre viktige poeng i VM-kvalifiseringsgruppe G, satt lovordene løst fra flere hold.

- Tallene snakker for seg selv. Det er helt vanvittig, vi er heldige som har ham, sier Norges kaptein Martin Ødegaard om lagkameraten.

- Han er helt der oppe blant de aller største. Han står ikke tilbake for noen, fortsetter han.

Også landslagstrener Ståle Solbakken lot seg imponere over den oppsiktsvekkende statistikken, til en av de største stjernene som finnes i fotballverden for øyeblikket.

- Erling er det råeste vi har sett i norsk fotball. Og jeg ser ingen grunn til at det skal stoppe, er den klare meldingen fra Norges sjef om superspissen.

Etter bortemøtet med Leverkusen skal Dortmund til Istanbul og en kamp mot Besiktas i Champions League. Den spilles onsdag.

(©NTB)