Gå til sidens hovedinnhold

Tøft og tett i London

Blodet bokstavelig talt sprutet da Tottenham tok imot Arsenal på White Hart lane lørdag.

TOTTENHAM-ARSENAL 1-1

En keepertabbe fra normalt solide Paul Robinson ødela Tottenhams mulighet til å slå erkefienden Arsenal for første gang siden millenniumskiftet.

Robinson styrtet ut på et frispark fra Dennis Bergkamp, og feilberegnet totalt. I stedet for å klarere slo han ballen rett i beina på tottenhamdødaren Robert Pires. Pires scoret enkelt sitt 8. mål mot Tottenham i de siste 10 cup- og seriekampene lagene imellom.

Og Robinson var nær ved å gi Arsenal seieren på et sølvfat minutter senere. Igjen feilberegnet Robinson avstanden til ballen. Han løp ut på hjørnet av sekstenmeteren, men van Persie var først på ballen. Nederlenderen satte imidlertid ballen rett i leggen på Robinson.

Ledley King hadde gitt Spurs ledelsen i første omgang, da han stanget i mål et frispark fra Michael Carrick. Og vertene så ut til å ha full kontroll på Arsenal, og burde hatt en større ledelse ved pause.

Mido headet en corner over målet til Jens Lehman etter 35 minutter, mens Jermaine Jenas bommet på ballen tre meter fra mål, tre minutter før pause.

Blodig affære
Som vanlig når Tottenham og Arsenal møtes til lokalderby i London, bar kampen preg av tøffe dueller, høyt tempo og krangling på banen.

Dommer Steve Bennet måtte ved flere anledninger skille kranglefanter fra hverandre. Sol Campbells satte en albue i ansiktet på Tottenhams finske Teemu Tainio, men Bennet valgte å ikke gi den engelske stopperkjempen kort etter episoden.

Svake på bortebane
Arsenal spilte sin sjette strake bortekamp uten seier, som er en tangering av klubbens rekord, etter at Premier League ble innført.

Arsenal står uten ligaseier på bortebane, og har bare tatt to fattige poeng borte fra Highbury.

HTML EMBED
Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken