Gå til sidens hovedinnhold

Togo får ikke delta

Etter tre dagers landesorg håpet Togo å få delta i afrikamesterskapet.

De togolesiske landslagsspillerne reiste i helgen hjem til Lomé for å hedre de døde etter fredagens tragedie, hvor den angolske bussjåføren, mediesjef Stanislas Ocloo og assistenttrener Stanislas Ocloo brutalt ble drept. Reservekeeper Kodjovi Obilale ble også skutt, og ligger for tiden hardt skadet på sykehus.

Hendelsen førte til at Togo først trakk seg fra afrikamesterskapet. Spillerne ønsket å fortsette, men etter instrukser fra regjerningen måtte de i stedet returnere til hjemlandet.

Der er det nå innført tre dagers landesorg i Togo, men regjeringen spurte om det togolesiske landslaget kunne få returnere til mesterskapet etter dette.

- Vi har forhørt oss med det afrikanske fotballforbundet (CAF), og bedt dem finne en løsning slik at vi kan bli med I turneringen på et senere tidspunkt, sier sportsminister Christophe Padumhokou Tchao.

Togo er i gruppe B, hvor de i utgangspunktet skulle ha møtt Burkina Faso, Elfenbenkysten og Ghana.

Forespørselen ble imidlertid avslått, melder The Guardian.

Separatistbevegelsen Kampen for frihet for Cabinda-enklaven (FLEC) har tatt på seg ansvaret for angrepet på bussen som fraktet Togos landslag. FLEC har signalisert at det kan bli flere aksjoner mens afrikamesterskapet pågår. To personer skal ha blitt pågrepet for angrepet, melder nettstedet football365.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken