*Nettavisen* Sport.

Tok Blackburn bort fra bunnen

Blackburn-keeper Brad Friedel. Foto: AP/Scanpix

Anført av unggutten Paul Gallagher klatret Blackburn vekk fra bunnposisjonen og opp fem plasser på tabellen. Laget tok en fortjent 2-0-seier over Fulham.

27.11.04 17:06

FULHAM – BLACKBURN 0-2: Gallagher (20), som er en av spillerne som holder Morten Gamst Pedersen ute av laget, scoret sitt andre mål på like mange kamper da han møtte Steven Reids innlegg på første stolpe og styrte ballen i mål. Dermed fikk Mark Hughes’s menn akkurat den starten de hadde håpet på.

Nesten for Cole

Mens Gallagher traff, var det en stang-ut-dag for Fulham-spiss – og tidligere Blackburn-stjerne – Andy Cole. Like etter Gallaghers scoring misset Cole en stor sjanse, og det samme gjorde kanadieren Tomasz Radzinski. Bakerst sto Blackburn-keeper Brad Friedel solid.

Deretter, etter 26 minutter, fikk Paul Dickov plutselig en gylden sjanse til å øke til 2-0. Men spissen som var så hissig på Erik ”Panzer” Hagen i landskampen i Glascow i oktober, så skuddet fra skrått hold bli reddet av Fulham-keeper Mark Crossley.

- Mange har mistet troen på oss, men nå er vi i siget igjen og jeg tror vi får en toppform fram mot jul, sa en glad Dickov til Sky Sports etter kampen.

Dickov rettet opp

13 minutter før slutt ble det Dickov som satt spikeren i kista og sikret tre verdifulle Blackburn-poeng da han enkelt satte inn 2-0 på straffe.

- Jeg øver på straffesparkene hver torsdag og fredag så jeg er klar hvis vi får straffe lørdag. Jeg vet alltid hvor jeg skal plassere ballen, sa Dickov.

Mark Hughes var også strålende fornøyd etter kampen: – Vi er bedre trent og sterkere nå en da jeg ankom her. Vi har hatt en god periode i det siste.

Gamst Pedersen satt hele kampen på innbytterbenken. Igjen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.