*Nettavisen* Sport.

Tok en ny norsk skalp

Thibaut Pinot (FDJ) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Det franske klatretalentet begynner å skape hodebry for norske lag.

31.08.11 20:17

Team Øster Hus-Ridley deltar i disse dager i det store italienske rittet Settimana Ciclistica Lombarda.

Det italienske rittet har en sterk posisjon i italiensk sykkelsport, og alle de nest beste (og noen av de beste) italienske lagene stiller med topp mannskap.

Tøff motstand
Nordmennene får derfor måle krefter mot sterke ryttere som den italienske mesteren Giovanni Visconti, Andrea Guardini, Stefano Garzelli, Emanuele Sella, Domenico Pozzovivio og flere andre stjerneryttere.

Tidligere har ryttere som Michele Scarponi, Riccardo Ricco og Robert Gesink vunnet rittet sammenlagt. Det er med andre ord et knalltøft etapperitt.

Rittet arrangeres vanligvis på våren, men flere sponsorer og ikke minst den italienske landslagssjefen Paolo Bettini ønsket å flytte rittet til høsten. Bettini ønsket å flytte etapperittet, slik at han kunne bruke det til å vurdere formen til aktuelle VM-kandidater på det italienske landslaget.

Onsdag ble den første etappen kjørt, og allerede da ventet det flere fjell. Etappen var kupert fra start til mål, med en 16,9 kilometer lang motbakke på slutten.

Rett fra vannbærer til brudd
Toppfinishen sørget for at det var de sterkeste klatrerne som gjorde opp om seieren. I denne kategorien har ikke Øster Hus-Ridley noen ryttere, men Roy Hegreberg prøvde seg med et angrep omtrent 30 kilometer fra mål. Eller det vil si, 30 kilometer fra der mål egentlig skulle vært.

- Roy var nede i bilen med omtrent 30 kilometer igjen og hentet noen flasker, og så gikk han rett i brudd med Witecki (CCC Polsat) og Di Corrado (UnitedHealthcare). De holdt unna lenge, men Witecki satt opp et knallhardt tempo i bunn av den siste bakken. Da måtte Roy slippe.

- Han ble hentet inn av feltet da det på tripptelleren sto at det var igjen èn kilometer, men akkurat da passerte de fem kilometer merket igjen til mål, forklarer sportsdirektør Morten Hegreberg til procycling.no.

Dermed ble en allerede tung etappe enda vanskeligere. For selv om Øster Hus-Ridley har kjørt inn flotte resultater den siste tiden, er ikke fjelletapper det laget er mest vant til.

- Dette er ikke vår type etappe. Det er ryttere her som kjører inn topplasseringer i giroen sammenlagt, og de har selvsagt et helt annet trykk enn oss.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Skal prøve å overraske
Da bruddet med Hegreberg ble kjørt inn begynte favorittene å gi gass. Det franske klatretalentet Thibaut Pinot var den sterkeste opp det siste fjellet og vant foran Simone Stortoni og Davide Rebellin.

FDJ-syklisten Pinot var mannen som slo Stian Remme i Tour Alsace, og han har dermed fått et par norske skalper denne sesongen.

Rittet går over fire dager og avsluttes dermed på søndag. Torsdag venter det en paddeflat etappe, hvor Morten Hegreberg har tro på at laget kan få til noe.

- Der må vi prøve å overraske. Det er en 21 kiloemter lang rundløype som skal kjøres flere ganger, og det er slike ritt vi liker. Vi kan være heldige med at et eller annet brudd vi sitter i holder inn, eller vi kan satse på Roy i en spurt.

PS: Det norske laget må klare seg uten Filip Eidsheim, Sven Erik Bystrøm og Johan Fredrik Ziesler, som alle skal kjøre Tour de l’Avenir. Det gjør at de bare har seks mann til start, mens enkelte andre lag har så mange som ni ryttere til start.

Resultater:
1. Thibaut Pinot (FDJ) 4.26.09
2. Simone Stortoni (Colnago – Csf Inox)
3. Davide Rebellin (Miche)
4. Domenico Pozzovivo (Colnago - Csf Inox)
5. Jose Serpa (Androni Giocattoli – C.I.P.I.)
6. Sergey Firsanov (Itera-Katjusja)
7. Antonio Santoro (Androni Giocattoli – C.I.P.I.)
8. Paolo Bailetti (De Rosa – Ceramica Flaminia)
9. Riccardo Chiarini (Androni Giocattoli – C.I.P.I.)
10. Luca Mazzanti (Farnese Vini – Neri Sottoli)

Sammenlagt:
1. Thibaut Pinot (FDJ) 4.26.09
2. Simone Stortoni (Colnago – Csf Inox)
3. Davide Rebellin (Miche)
4. Domenico Pozzovivo (Colnago - Csf Inox)
5. Jose Serpa (Androni Giocattoli – C.I.P.I.)
6. Sergey Firsanov (Itera-Katjusja)
7. Antonio Santoro (Androni Giocattoli – C.I.P.I.)
8. Paolo Bailetti (De Rosa – Ceramica Flaminia)
9. Riccardo Chiarini (Androni Giocattoli – C.I.P.I.)
10. Luca Mazzanti (Farnese Vini – Neri Sottoli)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.