RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok en spansk en

Sist oppdatert:
Tidligere proff lurte resten av feltet. SE VIDEO AV SPURTEN!

HAMAR/OSLO (procycling.no): Det ble en hard dag, fra start til mål på den fjerde etappen i Glava Tour of Norway.

En tidlig velt, hvor joker Merida ble hardt rammet sørget for at det ble hardkjør. En gruppe på 40 ryttere kom etter hvert av gårde. Angelo Furlan og Rene Mandri kom seg løs fra denne gruppen og fikk 4 minutter på resten.

Kelderman gikk etter Wilmann
Opp til Gåsebu satt Frederik Wilmann fart på feltet. Han fikk med seg Daniel Foder og Wilco Kelderman. Men ned fra Gåsbu ble de hentet inn av forfølgergruppen.

Plussbank Cervélos Bjørn Tore Hoem prøvde et angrep, men kom ikke løs. Det gjorde derimot den rutinerte spanjolen Iker Camano. Han triumferte med en flott soloprestasjon på slutten. I Joker Merida var de ikke helt fornøyd med hvordan rittet utviklet seg, ettersom de ikke fikk oen ryttere topp ti til tross for at de hadde fire mann i den 18-manns store frontgruppen.

- Fire av våre ryttere gikk ned i velten tidlig på etappen, fortalte Christer Rake til procycling.no etter målgang.

- Vi er litt skuffet over at det ikke skilte mer enn det gjorde i dag.

En lykkelig spanjol
Langt mer fornøyd og kanskje også lettet var de i Endura Racing. Mange mente at laget var det sterkeste i hele Glava Tour of Norway, og de har skuffet stort til nå.

- Det var en skikkelig hard etappe. Det var veldig viktig for oss å vinne i dag ettersom vi har kommet bakpå i sammendraget. Laget gjorde virkelig en god jobb for meg i dag, sa en lykkelig vinner

- Dette var mest trolig vår siste sjanse til å skaffe oss en seier, for i morgen kommer det ikke til å skje så mye i sammendraget, sa Camano og hintet om at laget ikke har de helt store ambisjonene om det blir en massespurt på søndag.

Wilco Kelderman beholdt sammenlagtledelsen.

Resultater:
1. Iker Camano (Endura Racing)
2. Marcin Bialoblocki (Motorpoint)
3. Angelo Furlan (Christina Watches)
4. Ian Bibby (Motorpoint)
5. Roy Hegreberg (Sparebanken Vest-Ridley)
6. Johan Lindgren (Team Cyckelcity)
7. Jay McCarthey (Jayco AIS)
8. Daniel Foder (Glud&Marstrand)
9. Nikola Aistrup (Team Concordia)
10. Frode Solberg (Sparebanken Vest-Ridley)

Bakgrunn:
Lørdag skal Glava Tour of Norway avgjøres. Det er få sekunder som skiller de beste i sammendraget, så dagens kongeetappe kan skape rokeringer i toppen av sammendraget.

Rabobank sitter med ledertrøyen, men kommer mest trolig til å bli angrepet av lag som Joker Merida, Endura Racing og Christina Watches i løpet av rittets fjerde etappe.

Etappen starter i Jessheim, og før rytterne kommer til mål i Hamar, har de lagt bak seg Minneåsen og Gåsbu. Sistnevnte bakke passeres 19 kilometer før mål, og her kommer nok feltet til å sprekke opp.

Rabobank måtte jobbe hardt for å forsvare ledertrøyen på fredagens etappe, spørsmålet er om de har igjen nok krefter til å beholde den etter den fjerde etappen også.

Avstanden ned til de nærmeste utfordrerne er på fem sekunder, og hele 25 ryttere er samlet innenfor ett minutt. Det er med andre ord fortsatt helt åpent hvem som vinner Glava Tour of Norway. Det eneste som er sikkert er at dagens etappe vil bli meget avgjørende for utfallet av rittet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere