Gå til sidens hovedinnhold

Tok farvel med kjæresten

Antonio Puertas høygravide kjæreste tok farvel med den spanske fotballstjernen.

Det tragiske dødsfallet til den 22 år gamle landslagsspilleren Antonio Puerta har sjokkert hele Spania. Puerta kollapset med hjertesvikt i lørdagens kamp mellom Sevilla og Getafe, og døde tirsdag på sykehuset Virgin del Rocia.

Skulle bli pappa
Onsdag ettermiddag ble kisten fraktet ut av Sevillas fotballstadion, hvor fansen har tatt farvel med Puerta. De færreste klarte å holde tårene tilbake da Antonio Puerta ble båret ut av sine lagkamerater i Sevilla.

Les også:Minnet Puerta, knuste Inter

Tusenvis av mennesket applauderte mens kisten ble fraktet gjennom gatene på veien til kirkegården, hvor hans nærmeste familie fikk ta farvel i fred før kremering.

Antonio Puertas kjæreste Mar Roldan er høygravid med parets første barn. Hun har termin i oktober.

Spiller kamp fredag
Sevilla skulle egentlig ha spilt returkampen mot AEK Aten i tredje runde av mesterligakvalifiseringen tirsdag, samme dag som Puerta døde, men den kampen ble naturligvis utsatt. Fredagens kamp mot AC Milan i den europeiske supercupen er foreløpig ikke utsatt.

AC Milan har sagt seg villig til å utsette kampen, men det europeiske fotballforbundet vil gjerne gjøre kvelden til en minnestund for Antonio Puerta, som var en av de mest lovende spillerne i spansk fotball.

- Vi har snakket med de involverte klubbene, og fredagens kamp vil gå som planlagt. Men vi vil gjøre om kampen til en hyllest til Antonio Puerta, sier Uefas talsmann William Gaillard til Reuters.

Uefa understreker at de vil forstå det dersom Sevilla-spillerne ikke ønsker å spille kampen.

- Men vi håper at dette kan bli en minnestund for deres tidligere lagkamerat, sier Gaillard.

God sesongstart
Sevilla har åpnet sesongen forrykende, med seier 6-3 over to kamper mot Real Madrid i den spanske supercupen, og seier mot AEK i den første kvalikkampen i tredje runde.

I lørdagens serieåpning, hvor Puerta kollapset, ble det seier 4-1 over Getafe.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå