*Nettavisen* Sport.

Tok farvel med Matta

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

- Min beste venn og mitt store forbilde, sa sønnen Jesper da en fullsatt Kristiansand domkirke tok farvel med Svein Mathisen.

04.02.11 14:57

Torsdag i forrige uke kom den triste beskjeden om at Svein Matta Mathisen hadde tapt kampen mot kreften, 58 år gammel.

Fredag tok en fullsatt Kristiansand domkirke farvel men Sørlandets aller største fotballhelt.

Takket for minnene
- For meg har pappa vært alt. Han har vært min beste venn og mitt store forbilde. Humøret, smilet og tilstedeværelsen var der alltid på hjemmebane. Vi elsker deg, pappa. Takk for alle de fantastiske minnene, sa sønnen Jesper Mathisen i sin tale under bisettelse, ifølge Fædrelandsvennen.

- For sju måneder siden fikk vi sjokket. Men det var ikke tvil. Dette skulle vi klare sammen. To store inngrep etterfulgt av cellegift. Men pappa klaget aldri, sa sønnen.

Blant de mange som fant veien til bisettelsen for å hedre Mathisen, var fotballpresident Yngve Hallén, tidligere Start-trener Stig Inge Bjørnebye, Viking-trener Åge Hareide, toppfotballsjef Niels Røine og NHOs administrerende direktør John G. Bernander. Også Start-trener Knut Tørum og Starts spillere var på plass.

Her kan du lese norske fotballpersonligheters umiddelbare reaksjoner på Mattas bortgang.

Et liv i Start
Bortsett fra et kort proffopphold i skotske Hibernian, tilbrakte han det meste av karrieren i Kristiansand-klubben, der han var en stor publikumsfavoritt.

Totalt spilte Mathisen 327 seriekamper for Start i den øverste divisjonen og scoret 106 mål, begge er klubbrekorder. Han ble seriemester for Start både i 1978 og 1980.

Mathisen har senere jobbet som både sportssjef i Start og som ekspertkommentator for TV 2. Han har også vært innom NRK Radiosporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag