Tok Norges første VM-medalje i bryting siden 1991

MEDALJE I VM: Bryteren Stig André Berge fikk bronse.

MEDALJE I VM: Bryteren Stig André Berge fikk bronse. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Stig André Berge brøt barriere.

14.09.14 16:28

Stig André Berge var høyt oppe etter bronsesuksessen i bryte-VM søndag. Det var Norges første VM-medalje på seniornivå for menn siden 1991.

Berge vant bronsekampen med seier over amerikanske Spencer Mango i 59-kilosklassen. Etter mye motgang i flere mesterskap, spesielt i OL-sammenheng, var det en kjærkommen medalje for 30-åringen fra Oslo.

- Vanvittig deilig. Denne medaljen kommer sju år etter at jeg tok EM-sølv. Unnskyld uttrykket, men dette smaker jævlig godt, sa Berge til NTB.

- Beintøft
Berge røk egentlig ut i kvartfinalen etter tap for Mingijan Semenov, men fikk muligheten til å kjempe om bronsen da russeren tok seg helt til finalen. På veien mot bronseduellen vant nordmannen over sørkoreanske Lee Jong-baik.

– Det var tøft, men jeg lyktes på grunn av taktikken. Jeg fikk det beintøft mot både koreaneren (Lee) og i bronsekampen, og jeg måtte ved begge tilfeller gå ut av den vanlige stilen, sa Berge.

I 16-delsfinalen vant han over Manuel A. Lopez fra Mexico, mens han danket ut bulgarske Ivo Angelov i åttedelsfinalen.

- Er du overrasket?

- Jeg har hele tiden visst at jeg er i verdenstoppen, men jeg har opplevd mye motgang. Det er deilig å vise at jeg kan, og samtidig fikk jeg motbevist dem som hadde begynt å tvile på meg, sa Berge til NTB.

Rio-OL
Den norske bryteren mener VM-medaljen hjelper på motivasjonen. Han måtte reise skuffet hjem fra OL i både 2012 (13.-plass) og 2008 (19.-plass).

- Den har mye å si for satsingen framover. Jeg skulle uansett gå for Rio-OL, men dette gir meg trygghet. Norge har tatt medalje i alle årets mesterskap fra juniorer til seniorer, så det var godt å ikke bryte den statistikken.

Før søndagens bronse var Jon Rønningens pallplass fra 1991 den siste VM-medaljen fra en norsk bryter. Han tok bronsen i 52-kilosklassen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.