Gå til sidens hovedinnhold

Tok Poker-Europa med storm

Skoleeleven Bastian Landehagen (18) satset 40.000 for å spille mot Europas pokerelite. Og imponerte stort.

KØBENHAVN (Nettavisen): Bastian Landehagen var helt ukjent for de fleste i Poker-Norge før torsdag denne uka. Da inntok han ledelsen i European Poker Tour-turneringen i København.

18-åringen betalte selv inngangsbilletten på rundt 40.000 kroner.

Bløffet stort
Fredag kveld, like etter at alle gjenværende spillere var sikret pengepremie, røk han ut. Når han reiser hjem til Oppegård tar han med seg 46.000 kroner. Ikke store gevinsten, riktignok, men han tar også med seg vissheten om at han har spilt mot Europas beste og hevdet seg.

Ikke minst viste imponerte han med et par bløffer av den gamle skolen, som for eksempel da han med 9-4 gikk all in etter turn, med 9-J-Q-A og to ruter på bordet. Motspilleren satt med A-8 i ruter - og kastet.

Landehagen var aldri i fare for å ryke ut av turneringen før han tapte en gigantpott med 6-6 mot 10-10. Den potten gjorde 18-åringen så liten at han tapte resten i neste hånd.

- Jeg trodde jeg gjorde et bra syn, men det viste seg at det var feil. Likevel tror jeg, mot han karen, at et sånt syn vil lønne seg i lengden. Han var ikke så redd for å få på sjetongene og pushe folk litt rundt, forklarer Landehagen.

Nådde målene
Turneringen har uansett gitt skoleeleven selvtillit.

- Ja, det er klart. Jeg viste overfor meg selv at jeg kan spille med de som virkelig er gode. Det kommer flere sjanser, det er helt sikkert! sier Bastian med et smil til Nettavisen.

Han nådde i alle fall de to målene han hadde satt seg før turen til Danmark.

- Målet var å ha det gøy. Det var selvfølgelig også et mål å komme i pengene, og det klarte jeg jo, sier Landehagen.

Bare Sjåvik igjen?
Etter 18-åringens fall står Norge igjen med én spiller i turneringen. Det er veteranen Jan-Olav Sjåvik (42). Førstepremien i Skandinavias største pokerturnering er 4,5 millioner kroner.

I motsetning til Landehagen er Sjåvik et kjent fjes i det norske pokermiljøet. Sjåvik var kanskje Norges beste spiller i 2006, og endte på tredjeplass i både EPT London (som også hadde EM-status) og Master Classics i Amsterdam.

Jonas Helness og Arve Leikarnes kom også blant de 40 beste i turneringen.

Det var 154 spillere igjen av startfeltet på 400 da fredagens spill startet klokken 14.00. Målet for fredagen er å spille ned til det bare er åtte spillere igjen.

Du kan følge EPT København direkte her (ekstern lenke).

Pengefest
Førstepremien er som nevnt på 4,5 millioner norske kroner, andreplassen gir 2,5 millioner. Også tredje- og fjerdeplassen gir over én million norske kroner, og åtte beste er garantert minst 400.000 kroner.

Turneringen avsluttes lørdag. Som vanlig er flere norske medier til stede for å dekke EPT. CardPlayer Norge kjører tv-show og tv-intervjuer direkte flere ganger i døgnet. Nettavisen oppsummerer hver kveld/natt status i turneringen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot