RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Tok revansje etter Lahti-fiaskoen

Sist oppdatert:
Anders Jacobsen hoppet seg til pallplass i Kuopio.

Anders Jacobsen slo kraftig tilbake etter fiaskoen i Lahti, hvor han ikke engang klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen. Tirsdag kveld leverte Anders Jacobsen det nest lengste hoppet og ble nummer tre, bare slått med to tideler av den polske veteranen Adam Malysz.

I en egen klasse
Simon Ammann var det ingen som kunne gjøre noe med. Sveitseren hopper i en egen klasse for tiden, og vant med 15,9 poengs margin til Malysz etter svev på 128,5 og 126 meter.

Jacobsen lå på femteplass etter første omgang, etter et hopp på 121 meter. Avstanden opp til Malysz og andreplassen var imidlertid bare 2,8 poeng. Ammann hoppet over fem meter lenger enn det nest lengste hoppet i første omgang, og vant i praksis rennet allerede der.

I andre omgang svarte Jacobsen med 126,5 meter og 124,1 poeng. Det klarte verken David Zauner og Andreas Kofler å matche. Østerrikske Zauner nøyde seg med 114,5 meter, mens Koflers 117,5 meter heller ikke var godt nok til en plass på seierspallen i Finland.

Malysz' 123,5 meter holdt akkurat til å slå Jacobsen, som dermed ble henvist til tredjeplassen. Dette er Jacobsens 22. pallplassering i verdenscupsammenheng, men bare den tredje denne sesongen.

15, 19 og 23
Tom Hilde hoppet 112,5 meter i både første og andre omgang og ble nest beste nordmann med sin 15.-plass.

I Bjørn Einar Romørens karantene-fravær ble Roar Ljøkelsøy nummer 19 - akkurat som i Lahti for to dager siden. Ljøkelsøy hoppet 117 meter i finaleomgangen, men veteranens førstehopp på 106 meter var dessverre altfor dårlig til å kunne hevde seg i toppen.

Anders Bardal strakk seg til 107 meter i første omgang og 112,5 meter i andre omgang. Det holdt ikke til mer enn en 23.-plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere